Malatya için fal bakar gibi deprem yorumu yapıyorlar...!

DAİMFED Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, 6 Şubat depremlerinin ardından sık sık sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan yer bilimcileri eleştirdi. Esen,' Hemen hemen her hafta sosyal medya fenomeni yer bilimcilerin fal bakar gibi senaryolar üretmesi şehrimizde sosyolojik dengesizlik oluşturmakta ve insanların enerjisini yutmaktadır' dedi.

Malatya için fal bakar gibi deprem yorumu yapıyorlar...!

DAİMFED(Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu)Malatya Şubesinin açılışında konuşan DAİMFED Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, fenomen yer bilimcilerin sosyal medya üzerinden fal bakar gibi senaryolar ürettiğini ve bu durumun Malatya’da sosyolojik dengesizlik oluşturduğunu söyledi. 

Malatya için fal bakar gibi deprem yorumu yapıyorlar...!

Şehrin menfaati doğrultusunda iş birliği yapmaya hazır olduklarını aktaran Esen, şunları kaydetti:
“6 Şubat depremlerinden sonra hasar tespit süreciyle başlayan yıkım, güçlendirme, yerinde dönüşüm ve rezerv alan süreciyle devam eden zaman diliminde bilgi kirliliğinin üst seviyede olduğu aşikârdır. Örneğin hemen hemen her hafta sosyal medya fenomeni yer bilimcilerin fal bakar gibi senaryolar üretmesi şehrimizde sosyolojik dengesizlik oluşturmakta ve insanların enerjisini yutmaktadır. Bu negatif enerji silsilesi resmi kurumlarda inisiyatif alma ve hizmet işlem yapma olgusunu yok etme noktasına getirmekte ve özel sektörde de rekabet düzenini düşürüp sermayenin piyasadan çekilmesine sebep olmaktadır. Şehrimizin hafızasına sahip çıkarak yeniden ayağa kalkması, ülkemizde deprem sonrası eylem planlarına örnek modeller oluşturulması adına tüm detay ve çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Bizler teknik destek isteyen tüm kurumlarımıza, şehrimizin menfaati doğrultusunda iş birliği yapmaya hazır olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Federasyon ve şubemiz adına olası paydaşlarımızda tek aradığımız kriter vatan ve bayrak sevgisi. Bunun haricinde görüş farklılıklarının bizim için hiçbir anlam ifade etmediğini belirtmeliyiz.“