Malatya hak ettiği gibi yönetiliyor 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediyesi'ne YİMPAŞ Binasının, kütüphane, sosyal tesis kurulması ve 2 yıllığına vatandaşa ücretsiz sunulması için verildiğini ancak buranın peş keş çekildiğini söyledi. STK'ların duruma sessiz kalmasına tepki gösteren Ağbaba, 'Malatya'da açıklama yapan odalar, esnaf örgütleri, sanayi odaları ne düşünüyor merak ediyorum? Tabii onlar bunu da onaylarlar. Malatya ne hak ediyorsa onu buluyor ' dedi. 

Malatya hak ettiği gibi yönetiliyor 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, partisinin Malatya İl Binasında basın toplantısı düzenledi.  Türkiye ve Malatya gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Ağbaba, YİMPAŞ Binasının tadilat ihalesinin belediye bütçesinden 11 milyon TL’ye yapıldığını, 1 milyon 585 bin TL tahmini bedelle özel bir şirkete 29.5 yıllığına devredildiğini savundu. 

Zincir marketlere düzenleme getirilsin

Türkiye’nin en önemli gündeminin ekonomi, olduğunu söyleyen Ağbaba, ekonominin yönetilemediğini vurguladı.  Ağbaba, zincir marketlere yönelik düzenleme getirilmesi gerektiğini belirterek 10 bin nüfusun altında olan yerlerde zincir marketlerin açılmaması gerektiğini savunarak, "10 bin nüfusun altında olan yerlerde zincir market açılmamalıdır. Zincir marketlerin ürün satışına yönelik mutlaka il veya ilçe esnaf odalarının görüşü alınmalıdır. Bu şart zorunluluk haline getirilmelidir. Bu marketlerin mesken binalarında açılması yasaklanmalıdır. Zincir marketlerin açılış ve kapanış saatleri düzenlenmeli, haftada en az bir gün kapalı kalmalı, bayramda kapatılmalıdır. Zincir marketlerde 15 bine yakın ürün satılıyor. Bunlar sınırlandırılmalıdır" dedi.

Tadilat ihalesi belediye bütçesinden

YİMPAŞ arazisi ile ilgili konuşan Ağbaba, "YİMPAŞ’ın arazisini Malatya Büyükşehir Belediyesi 30 yıllığına devraldı. Arkasından burayı bir özel şirkete 29,5 yıllığına devretti. Birçok soru işareti varken bir de akaryakıt gerçeği ortaya çıktı. Kütüphane, sosyal tesis kurulması ve Malatya halkına 2 yıllığına ücretsiz sunulması gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınması için mücadele edilen YİMPAŞ, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devir edilmesiyle birlikte 11 milyon TL’ye belediye bütçesinden tadilat ihalesi yapıp, 1 milyon 585 bin TL tahmini bedelle özel bir şirkete 29.5 yıllığına devredildi. Buna da pes demekten başka bir şey demek istemiyorum.  YİMPAŞ’ı devralan firmanın arsasında imzalanan yatırım ve teşvik hakkı sözleşmesinde bugüne kadar gizlenen akaryakıt istasyonu ruhsat izninin aldığını da kanıtlamış olduk. Belediye meclisinden geçirilen YİMPAŞ’ın önünde akaryakıt istasyonunun yapılmasına izin verilmesi firmaya verilen taahhüttün yerine getirilmesinden başka bir şey değildir. Maalesef rant için yapılmayacak şeylerin de yapıldığını görüyoruz" diye konuştu. 

YİMPAŞ başka ülkenin malı 

'Devralan şirket AVM, ve sosyal tesis yapacağını söyledi ama akaryakıt yapacaklarını söylemediler' diyen Ağbaba, " YİMPAŞ binası sadece AVM ve otel için verilmemiş, bir de akaryakıt sözü verilmiş. Malatya kamuoyunu buna tepki gösterir mi? göstermez herhâlde çünkü kendi malları değil. Çünkü YİMPAŞ başka ülkenin malı. Örneğin bu konuyla ilgili Malatya’da açıklama yapan odalar, esnaf örgütleri, sanayi odaları ne düşünüyor merak ediyorum? Tabii onlar bunu da onaylarlar. Malatya ne hak ediyorsa onu buluyor. YİMPAŞ arazisi göz göre göre birilerine peşkeş çekiliyor. CHP dışında çıt çıkaran yok. Zamanında Tekeli söylemiştik. Şimdi Tekel ne olarak kullanılıyor, otopark olarak kullanılıyor. Ses çıkaran Malatyalı var mı? Yok. Sümerbank fakir fukaranın alın teriydi, peşkeş çekildi. Kim yaptı bunları en milli ve en yerli siyaset yaptı. Diyoruz ya Malatya neyi hak ediyorsa öyle yönetiliyor" şeklinde konuştu.