Malatya Geriye Gidiyor!

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Malatya'nın artık suni gündem ve asparagas haberlerden uzak tutulması gerektiğini belirterek, şehri el birliği ile ayağa kaldırmaları gerektiğini söyledi.

Malatya Geriye Gidiyor!

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Malatya’nın Kurban Bayramı’nı bu yıl da buruk bir ortamda kutlayacağını belirterek, şehrin suni gündemlerden ve asparagas haberlerden uzak tutulması gerektiğini vurguladı.

Son günlerde Söğütlü Camii’nin nereye yapılacağı konusunun gündemi fazlasıyla meşgul ettiğini ifade eden Karademir, “Bu şehrin tek ve en önemli sorunu Söğütlü Camii’nin yeri gibi algı oluşturularak, esnafımızın ve vatandaşımızın diğer sorunları yok sayılmaktadır. Esnafımızın ve vatandaşımızın en önemli sorunu Malatya’da zor şartlarda evine ekmek götürmek ve ailesinin bir an önce konteyner kentlerden yeni yapılacak olan yerlere taşınmak” dedi.

Malatya’dan diğer illere ciddi göç yaşandığına da değinen Karademir, “Malatya’nın büyükşehir statüsünden düşürüleceği ve yeterli nüfusa sahip olmadığı söyleniyor. İş dünyası olarak tedirginiz. Malatya’da şu an esnaf bayramı yaşayamamaktadır. Konteyner işyerlerinde siftahsız gün kapatan esnaflarımız var. Bu şehirde birlik beraberlik olmadığı sürece şehrin ayağa kalkamayacağını her platformda belirtiyoruz. Devletimiz her türlü imkanı getirecek, ancak yerel yöneticilerimizin etkin çalışamadıklarından dolayı Malatya geri gidiyor. İş dünyası ve esnaf ile birlikte bir masa kurup sorunları istişare etmeli ve çözüm üretmeliyiz. Malatya’nın bizlere ihtiyacı var, kişisel hırslarımızı ve menfaatlerimizi bir kenara bırakıp şehir için rasyonel kararlar almalıyız. Malatya bunları hak etmiyor” ifadelerini kullandı.