Malatya Fayı MTA haritasına bakarak yorumlanmaz

Malatyalı Jeoloji mühendisi ve yerbilimci Prof. Dr. Mehmet Önal, ABD ve Japon deprem uzmanlarının Malatya Fayını inceledikten sonra görüşlerini açıkladıklarını ancak  Türk bilim adamlarının ise sadece MTA haritalarına bakarak yorum yaptığını söyledi.

Malatya Fayı MTA haritasına bakarak yorumlanmaz

2020 Elazığ, 2023 Kahramanmaraş depremlerini yaşayan Malatya'da, depremler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Sosyal medya hesabında gündemdeki bilgi kirliliği hakkında paylaşımda bulunan Jeoloji mühendisi ve yerbilimci Prof. Dr. Mehmet Önal, Yabancı uyruklu Bilim adamlarının Malatya Fayını inceledikten sonra görüşlerini açıkladıklarını belirterek Türk bilim adamlarının ise sadece MTA haritalarına bakarak yorum yaptığını açıkladı.

Önal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Japon, ABD'li vd. bilim adamları Malatya'ya kadar gelip fayları inceliyor, yorum yapıyor, konferanslar veriyorlar. Bizim bazı bilim adamlarımız batıdan MTA aktif fay haritasına bakıp yorum yapıyor. Gelin Malatya'ya, sizde fayları inceleyin, söyleyecek bir şeyleriniz olabilir" ifadelerini kullandı. 

 

Malatya Fayı MTA haritasına bakarak yorumlanmaz