Malatya en güvenli il olacak

Bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak üzere deprem bölgesi Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MESTON'a ait  beton santrali açılışına katıldı. Açılışta konuşan Yılmaz, 'Malatya, Türkiye'nin en güvenilir yaşam alanlarından biri haline gelecek' dedi.

Malatya en güvenli il olacak

Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesi MESTON ve Esenliğe ait 2 adet asfalt plenti ve beton santralinin açılışına katıldı. Deprem sonrası yapılan yatırımlara değinen Yılmaz, yatırımlar sonrası Malatya'nın, Türkiye'deki en güvenli kentler arasında olacağını açıkladı.

Yürekten inanıyorum

Yürütülen yatırımların önemini vurgulayan Yılmaz, "Bu yatırımlarımız bittiğinde Malatya Türkiye'nin en güvenilir yaşam alanlarından iş alanlarından biri haline gelecek.  Zaten depremi yaşadığı atlattı. Bünyesini de bu yeni yönetmeliklerin bize göre yeni teknolojilere göre sağlam yapılarla donattığı için en güvenilir illerimizden biri haline gelecek ve inşallah nüfusuyla ekonomisiyle sosyokültürel hayatıyla deprem illerimiz eskisinden de daha canlı hale gelecekler. Biz de hükümet olarak hiçbir fedakarlıktan kaçırmadık kaçınmayacağız. Nasıl ki geçmişte Elazığ ve Malatya depremlerinde yaraları sardıysak her türlü fedakarlığı yaptıysak bu büyük depremde de aynısını yapacağız. Ben şuna yürekten inanıyorum Malatya ve Malatyalılar birlik beraberlik içinde gerek merkezi idare gerek yerel yönetimler bu el birliği içinde işlerini yaptıkları sürece hiçbir sorun bizim için büyük değildir" ifadelerini kullandı.