Malatya Emniyeti'nden Sosyal Medya Dolandırıcılığına Karşı Kritik Uyarı

Malatya Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.

Malatya Emniyeti'nden Sosyal Medya Dolandırıcılığına Karşı Kritik Uyarı

Malatya Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu. Açıklamada, kendini polis, asker, savcı veya hakim olarak tanıtarak kimlik bilgilerini çalan ve çeşitli bahanelerle para, altın talep eden dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Bu tür kişilere kesinlikle itibar edilmemesi ve üçüncü şahısların hesaplarına kapora veya araç ücreti adı altında para yatırılmaması gerektiği belirtildi.

Ayrıca, hesabınıza para gelmeden satış için imza atılmaması ve sözde icra dosya takibi, uzlaştırmacı avukat, araç ve gayrimenkul sigortası borç yapılandırma gibi konularda gelen mesaj ve aramalara itibar edilmemesi tavsiye edildi. İnternette ilgi çekici kampanya ve indirim kuponu gibi şüpheli linklere tıklanmaması, lisanssız program veya uygulama indirilmemesi gerektiği ifade edildi.

Gençlerin adlarına kayıtlı banka hesaplarını ve GSM hatlarını başkalarına kullandırmamaları gerektiğinin altı çizildi. Malatya Emniyet Müdürlüğü, bu tür dolandırıcılık olaylarının mağduru olunması durumunda en yakın emniyet birimine başvurulması gerektiğini hatırlattı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım videosunda polis memurları, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirerek dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.