Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de Projeler Hayata Geçirilecek...

Fırat Kalkınma Ajansı TRB1 bölgeleri arasında olan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'nin kalkınması adına önemli projelere ve eğitimlere imza atmaya devam ediyor. Malatya'da da Türkiye'de Tarıma Dayalı Sanayi'de Rekabet Gücünün Artırılması Projesi de hayata geçirilecek.  İşte bu proje sayesinde Malatya pek tabi tarım sanayide söz sahibi olabilir.

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de Projeler Hayata Geçirilecek...

Fırat Kalkınma Ajansı’nın ilimiz tarımına can suyu olması beklenen bir projesi ile ilgilide saha incelemeleri ve toplantılarda sürüyor.

Malatya ve Elazığ’da saha çalışmaları ve toplantılar yapıldı

Elazığ Fırat Gazetesi’nde yer alan habere göre; Fırat Kalkınma Ajansı’nda yer alan bilgilere göre Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından desteklenen ve Fırat Kalkınma Ajansı’nın da yararlanıcısı olduğu Türkiye'de Tarıma Dayalı Sanayi'de Rekabet Gücünün Artırılması Projesi kapsamında Malatya ve Elazığ'da toplantılara ve saha ziyaretlerine devam edildi.

Neden tarımsal sanayide söz sahibi olmayalım?

Bu proje şüphesiz tarım gibi  bir alanda Elazığ’ın parlaması adına son derece önemsenmesi gereken projelerden biri. Çünkü tarımsal faaliyetler zahmetli olmasına rağmen modern tarım tekniklerinden uzaklaşınca üreticinin kâr etmesi zor oluyor. Haliyle akılcı projelerle hem üreten eller daha kazançlı çıkacak hem de bir nevi şehir olarak tarımı katma değere dökmenin de mutluluğunu yaşayabileceğiz.  Bu projeler sağlıklı bir şekilde hayata geçirilirse pek tabi Elazığ’da tarımsal sanayi alanında adından söz ettirebilir.