Malatya dünya kenti statüsü kazanmalı

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mühendis Ahmet Durmuş, Malatya'da seçim ziyaretlerini sürdürüyor.

Malatya dünya kenti statüsü kazanmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adaylığını açıkladığı ilk andan itibaren halkın içerisinde olan, vatandaşlar ve esnaflarla istişare eden Mühendis Ahmet Durmuş, Malatya'nın içerisinde bulunduğu durumdan biran evvel çıkarak eskisinden daha iyi bir duruma getirmek için proje çalışmalarına da devam ediyor.

Malatya'nın Dünya kenti statüsü kazanması gerektiğine işaret eden Mühendis Ahmet Durmuş şu ifadelere yer verdi; "Malatyamızın kaybedecek bir saniyesi yoktur. Unutulmamalıdır ki temel nasıl atılırsa inşaat o şekilde yükselir. Bu sebeple yeni ve büyük Malatya için doğru temelin atılması tam da şu anda gereklidir. Aday olmaya niyetlendigimiz ilk andan itibaren Malatya'nın içerisinde bulunduğu durumdan biran evvel çıkarak tarımıyla, sanayisiyle, ticaretiyle, ekonomisiyle güçlü, gelişmis ve modern bir Malatya  için çalışmalarımızı başlattık. Depremde konutları ve iş yerleri yıkılan veya zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve Malatya’nın yeniden inşa edilmesi kapsamında gereken tüm projelerimizi birer birer oluşturduk. Büyük yıkımlara maruz kalan şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak, yaraları hızla sarmak ve en kısa sürede normale dönmek üzere büyük bir emek ve gayret sunmanın tam zamanı. Tek arzumuz Malatya’mızın, modern ve uygar kent ilkeleri çerçevesinde tarihi, kültürel ve doğal değerlerine sahip çıkarak bir Dünya Kenti statüsü kazanmasıdır" dedi.

Malatya Dünya statüsü kazanmalı

Durmuş, "Kıymetli hemşehrilerim, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olarak istiyorum ki bu şehir için düşünen ve düşleyen birilerinin var olduğunu görün, istiyorumki dört başı mamur bir memlekete kavuşma özleminizde yalnız olmadığınızı bilin, hayalini kurduğunuz yarınlarınızda sizlerle olduğumuzu görün" ifadelerini kullandı.