Malatya'dan umutluyuz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut, Malatya'da partiye katılımın yoğun olduğunu belirterek, Malatya siyasetinden umutlu olduklarını söyledi.

Malatya'dan umutluyuz

Büyük Birlik Partisi(BBP) Malatya Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut'un katılımıyla parti binasında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bulut, Son 2 ayda Malatya'ya 3. gelişi olduğunu ifade ederek kentte her gelişinde partide farklı simalar gördüğünü, Malatya siyasetinden umutlu olduklarını belirtti. Büyük Birlik Partisi 29 Ocak 1993 yılında şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşları tarafından kurulduğunu anımsatan Bulut, Büyük Birlik Partisi hiçbir zaman kire ve şaibeye bulaşmamıştır. Doğru kimden gelirse geldin doğrunun yanında yanlışta kimde gelirse gelsin yanlışın karşısında bir politika izleyerek ve bunu da kendine şiar edinerek, bugünlere gelmiş bir siyasi harekettir. Bu minvalde biz siyasetimizi yaparken ülkemize ve sıkıntılarına dair düşüncelerimizi söylediğimiz zaman başkaları gibi sadece eleştirmiyoruz ve çözüm önerilerini de sunuyoruz" dedi.

Hayat pahalılığının düşmesini bekliyoruz

Bulut, asgari ücret pazarlık sürecinde parti olarak 4 bin 500 lira asgari ücret istediklerini hatırlatarak, "Biliyorsunuz yakın süreçte asgari ücretle ilgili devletimizin ilgili kurumları bir toplantı yaptı. Parti Genel Merkezimiz son dönemdeki hayat pahalılığından dolayı 4 bin 500 lira asgari ücret istemişti. Ancak 4 bin 253 lira gibi bir rakamla sonuçlandı. Ama hakikatten yüzde 50’lik artış son dönemlerde verilen en iyi rakamlardan birisi. Bu minvalde özellikle döviz kurunun aşağı çekilmesinden sonra biz bu hayat pahalılığının da aynı oranda düşmesini bekliyoruz. Özellikle son süreçte bir maaş düzenlemesiyle birlikte milletimizin rahat, refah huzurlu bir hayat geçirmesinden tarafız. Bu minvalde gerek 2 bin liranın altında maaş alan emeklimize seyyanen bir zam verip, asgari ücrete yaklaştırılması gerekse de çok emekli maaşı alana az, az emekli maaşı alana çok bir zam yapılarak gelir adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını hükümetimizden istiyoruz. Bu mana da sorumlu siyasi erklerin üzerine düşeni yapacağına inanıyorum" diye konuştu. Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Ali Rıza Ulutaş ise, genişletilmiş divan toplasının hayırlı olmasını temenni etti.