Malatya'dan Trump'a Sert Tepki: 'Gazze Gazzelilerindir!'
Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistinlileri zorla yerlerinden etme ve Gazze'yi 'devralma' planına sert tepki göstererek, 'okyanus ötesinden ses yükseltenler Gazze hakkında söz söyleme hakkına sahip değildir. Gazze Gazzelilerindir.' dedi.
![Malatya'dan Trump'a Sert Tepki: 'Gazze Gazzelilerindir!'](https://i.malatyanethaber.com.tr/c/100/1682x947/s/dosya/haber/galeriler/1220x686/gfdhdfhhgsfdsg_1738915957_PRmuyX.jpg)
“Soykırım Görmezden Gelindi”
Gazze’de modern tarihin en büyük soykırımın işlendiğini ifade eden Canbay, yaşanan katliama birçok ülkenin sessiz kaldığını vurgulayarak, “Gazze’de binalar yıkıldıkça insanlığın temel değerleri de yıkıldı. Gazzeli mazlumlarla beraber vicdan da öldü. Atılan her bombada Batı’nın demokrasi, insan hakları, hukuk vb kavramları da yerle yeksan oldu. Nazileri aratmayan İsrail’in terörist askerleri, Hitler’I aratmayan katil Netanyahu’nun emri ve emperyalistlerin desteği ile Gazze’yi adeta rehin aldı. İnsanların en temel hak ve hürriyetleri bile yok sayıldı. Hastanelere sığınanlara ölüm yağdırıldı. Yüz binlerce mazlum açlık, susuzluk ve soğukla sınandı. En sonunda ise yerlerinden, yurtlarından göçe maruz kaldılar. Bütün bunlar olup biterken Türkiye başta olmak üzere bölge ülkeleri ve dünya ülkelerinin çoğu ya sessizliği ya da suya sabuna dokunmayan kınamaları tercih etti. Devekuşu Paradoksu ile çözüm bulunacağı zannedilmiş, soykırım görmezden gelinmiştir.” dedi.