Malatya'dan iki firma var

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu'nca 10 milyon 90 bin 60 lira ceza kesilen, Kovid-19 salgını nedeniyle talebi artan ürünlerde fahiş fiyat uygulayan firma isimlerini açıkladı. Listede Malatya'dan da 2 firma var.

Malatya'dan iki firma var

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu'nca ceza kesilen, yeni tip Koronavirus salgını nedeniyle talebi artan ürünlerde haksız fiyat uygulayan 198 firmanın isimlerini açıkladı. Listede Malatya'dan da iki firma isminin olduğu gözlendi. 7 bin 386 firmayla ilgili yasal sürecin devam ettiği bildirilen duyuruda, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili mevzuata aykırı uygulamaları tespit edilen 198 firma hakkında 10 milyon  90 bin 60 lira idari para cezası uygulamasına karar verildiği hatırlatıldı. Haksız piyasaya konu olan ürünler arasında maske, dezenfektan, kolonya, ateş ölçer, ıslak mendile ve gıda ürünleri yer aldı.
MALATYA'DAN İKİ FİRMA VAR
Bakanlık tarafından açıklanan 198 firma arasında Malatya'dan da iki firma olduğu dikkatlerden kaçmadı. Bakanlık tarafından idari para cezasına çarptırılan iki firmanın dezenfektan ürünü satan bir eczane ve maske ürünü satan bir firmanın olduğu açıklandı.