Malatya'dan Filistin'e destek kermesi 

Malatya'da İsrail'in saldırılarından zarar gören Filistinlilere destek olmak amacıyla kermes düzenlendi. Malatya Büyük Birlik Başkanlığı ve Alperen Ocakları il başkanlığınca, Filistinliler için organize edilen kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Malatya'dan Filistin'e destek kermesi 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatyapark AVM önünde açılan kermeste konuşan Malatya Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Abdulvahap Karaman, kermeste satışlardan elde edilen gelirler Filistinlilere ulaştırılacağını söyledi. Karaman, “Firavunun yanında yer almak olmaz, Musa’nın yanında olmak lazımdır.  Biz de Alperen Ocaklı olarak şu anda bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu nedene de kermes ve hayır çarşısı adı altında bir Filistin’deki kardeşlerimizin yanında olmak etkinlik düzenledik ve bir adım attık. Rabbim İnşallah İsrail’i kahrı perişan eyler.  Orada hunharca katledilen çocuklar, kadınlar, yaşlılar için inşallah dünya bunların önüne geçer de bu savaşı durudurlar. Geçen hafta on binlerce insanın katılımıyla Sivas’ta genel başkanımızın da katılımıyla bir miting yaptık. İnşallah ülkemiz de gereken adımları atıyor ve atmaya da devam edecek. Bu krizin önüne geçilmesini cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Gazze’de hunharca katledilen Filistinli kardeşlerimizin yakınlarına burada elde ettiğimiz gelirleri inşallah göndereceğiz. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun” dedi. 

Zulme Allah’ın izni ile dur diyeceğiz

Malatya Alperen Ocakları İl Başkanı Yalçın Arıcak da Filistinlilere zulmeden İsrail’i kınadıklarını söyledi. Arıcak, “Zulmün olduğu bu günlerde Gazze’deki mazlum Filistin halkına zulmeden İsrail, Dünyadaki kendini güçlü zanneden tüm güruhları kınıyoruz. Biz elimizden geldiği kadar, Büyük Birlik Partimiz, Alperen Ocaklarımız, Genel merkezimiz ve İl başkanlarımızın desteğiyle biz de Filistin’e gidebildiğimiz kadar gidelim diye bir su yolu açmak istedik.  Biz şunu görüyoruz ki, Allah korkusu olmayan, İslam’dan yoksun olan kendini üstün gören bir güruh, bizim İslam milletimize zulüm ediyor. Biz bu zulme Allah’ın izni ile dur diyeceğiz. Şunu bilmelidirler ki, şartlar ne olursa olsun zafer İslam’ın olacaktır. Atalarımız oradan çıktıktan sonra. Orada kan ve gözyaşı asla bitmedi. Birçok dernekler tarafından uygulanıyor. Devletimizden istediğimiz de onlara destek verenlerin ruhsatları alınsın. Biz Malatya’dan Gazze’ye yardım için karınca misali yola çıktık. Tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bizim yanımızda olan kalbi Kudüs’te atan herkese teşekkür ediyoruz. Biz hakkın yanında taraf tutuyoruz. Hak ve hukuktan yana taraf oluyoruz. İsrail sapkınca saldırılarda kadın demeden çocuk demeden öldürüyor. Bunlar Kur’an-ı Kerim’de sonları bellidir. Müslümanların elinden helak olacaklar. Onlara diyoruz ki gargat ağacı dikin de sizi saklasın. Sizi başka hiçbir şey kabul etmiyor. Kalbi Kudüs’le çarpan hiçbirimiz rahat uyumuyoruz” diye konuştu.