Malatya'daki Tarihi Yatırım Türk Futboluna Işık Tutacak!

Malatya'da 2 bin dönümlük arazi Türk futboluna tahsis edildi. Bu alanda kurulacak güneş enerjisi santrali ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) tüm elektrik ihtiyacı karşılanacak. Yıllık 4.5 milyon kWh üretim öngörülen santralin değeri 400 milyon TL'ye ulaşacak. Temmuz'da temeli atılacak santralin Ekim ayında üretime başlaması planlanıyor.

Malatya'daki Tarihi Yatırım Türk Futboluna Işık Tutacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetimi, Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenledikleri basın toplantısında projeyi tanıttı. Yeşil dönüşüm hareketi doğrultusunda vakit kaybetmeden harekete geçtiklerini belirten TFF Başkan Vekili Yusuf Günay, Malatya'da 2000 dönümlük arazinin federasyona 49 yıllığına tahsis edildiğini söyledi. Günay, santralin Türkiye Futbol Federasyonu'na yıllık 10-12 milyon TL tasarruf sağlayacağını ve 25 yıllık süre içerisinde toplam 400 milyon TL değerinde katkı sağlayacağını vurguladı. Santralin kurulum maliyetinin ise ilgili şirket tarafından karşılanacağını ve 6 yıl sonra TFF'ye devredileceğini ifade etti.

Malatya'daki Tarihi Yatırım, Türk Futboluna Işık Tutacak!

Bu projenin Türk futboluna ve dünyaya örnek olabilecek bir proje olduğunu belirten Günay, şunları söyledi: "Sayın Başkanımız da arz etti; tabii ki federasyonlardan kendi elektrik ihtiyacını yeşil enerjiden sağlamak için dünyada bazı ülkelerin girişimleri var. Türkiye olarak hem bu büyüklükte hem de ihtiyacı yenilenebilir kaynaklardan sağlayan ilk ülkelerden bir tanesi. Bu da dünyaya örnek olabilecek bir proje."

Malatya'daki Tarihi Yatırım, Türk Futboluna Işık Tutacak!Malatya'nın Yazıhan ilçesinde bulunan Buzluk Köyü'nde kurulacak santralde 5832 adet güneş paneli kullanılacak. Projenin temelinin Temmuz 2024'te atılması ve ilk temiz enerji üretiminin Ekim 2024'te başlaması planlanıyor. Bu santral ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin yanı sıra bölge müdürlükleri ve tesislerinin elektrik tüketimleri de temiz enerji ile karşılanacak.