Malatya'daki bu kursa yoğun ilgi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kernek Külliyesi'nde açtığı Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu ile hem meslek kazandırıyor hem de manevi destek sağlıyor.

Malatya'daki bu kursa yoğun ilgi

Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülen kursa, kadın, genç kız ve erkekler katılıyor. 1,5 ay sürecek kurs sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

Kurs öğretmeni Sena Nur Zeyveli, "Hasta ve yaşlı bakımlarının nasıl yapılacağını uygulamalı bir şekilde gösteriyoruz. Profesyonel bir şekilde ilk yardımın, hasta bakımının nasıl olacağını öğretiyoruz" dedi.

Kursiyer Sevda Yücel, "Derslerimizi uygulamalı olarak yapıyoruz. Hocalarımız çok değerli insanlar. İnşallah sertifikalarımızı da alacağız. İnşallah hem evde, hem hastanede, hem huzurevlerinde yaşlılarımıza fayda sağlarız" diye konuştu.

Kursiyer Seçil Aslantaş ise, "Kursu bitirdikten sonra sadece maddi boyutu değil, manevi boyutu da bizim için önemli olacak. Kurs hocamız, kursun başlangıcında işin özellikle manevi tarafına vurgu yaptı. Hem teorik hem de uygulamalı olarak bu kursu arkadaşlarımızla birlikte tamamlayacağız. 1,5 ay sonunda sertifikalarımızı alacağız. Sertifikalarımızla birlikte huzurevi ve hastane gibi yerlere çalışmak için iş başvurusunda bulunabiliriz" dedi.

Sağlık Sosyal Hizmetleri Dairesi Kadın Aile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Hilal Küçük, "Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu'muzda kadınlarımızı, genç kızlarımızı ve bir farklılık katarak erkekleri de dâhil ettik. Kursumuz 1,5 ay sürecek. Kurs sonunda kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifikalarını veriyoruz. Almış oldukları sertifikalarla hastanelerde, hasta bakım merkezlerinde iş bulabiliyorlar" dedi.

Küçük, "Amacımız meslek edindirme. 'Ben çalışmak istemiyorum; ancak ailemdeki hasta veya yaşlıya profesyonel bir şekilde bakmak istiyorum' diyen kadınlarımız ve erkeklerimiz de kursumuza dâhil oldular. Kurslarımız sabah ve öğleden sonra olmak üzere yarım gün şeklindedir. Eğitimlerimiz uygulamalı, cansız mankenler üzerinde işlem yapabiliyorlar. Alt değiştirmeden ilk yardıma kadar tüm eğitimler uygulamalı olarak veriliyor" diye konuştu.

Küçük, UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) desteği ile projeyi başlattıklarını belirterek, "Kadın Aile ve Gençlik Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak UNDP'den aldığımız hibelerle kuaförlük, protez tırnak, bilgisayar işletmenliği ile hasta ve yaşlı bakım kursumuzu açtık. Projelerimizin devamlılığını esas alıyoruz. Bu projede bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Malatya'daki bu kursa yoğun ilgi
Malatya'daki bu kursa yoğun ilgi