Malatya'dadaki En Büyük Sorun Belli Oldu..!

Vali Seddar Yavuz'un başkanlığında gerçekleştirilen Battalgazi Muhtarlar Toplantısı, deprem sonrası şehir merkezinin yeniden inşası ve diğer önemli konular üzerine bilgilendirme ve istişarelerde bulunmak üzere yapıldı. Toplantıda, şehirdeki projeler ve sorunlar detaylı şekilde ele alındı.

Malatya'dadaki En Büyük Sorun Belli Oldu..!

23 Ağustos 2024 tarihinde Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde Vali Seddar Yavuz başkanlığında düzenlenen muhtarlar toplantısında, şehrin yeniden inşası ve diğer önemli konular masaya yatırıldı. Toplantıya; Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Selçuk Karaduman ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, deprem konutları, iş yerleri, rezerv alanlarının dönüşümü ve kırsal köy konutlarının yapım süreçleri hakkında muhtarlara bilgi verdi. Ayrıca, muhtarların mahalleleriyle ilgili ihtiyaç, sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm üretme hedefinde olduklarını belirtti. Vali Yavuz, “Kaynağımız, projemiz ve gerçekleştirme irademiz var. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bölgede sorunları çözmeye odaklandık. Şehir merkezindeki inşaat çalışmalarının hızını artırmak için açılan davalar en büyük engel teşkil ediyor. Ancak bu süreçte takım halinde hareket etmeliyiz,” dedi.

Toplantıda ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Selçuk Karaduman, İl AFAD Müdürü Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür Vekili Cengiz Başer ve İl Emniyet Müdürü Arif Çankal sunumlar gerçekleştirdi. Sunumlar, kalıcı konutlar, kırsal konutlar, uyuşturucu ile mücadele, emniyet ve asayiş gibi konuları kapsamlı bir şekilde ele aldı. Muhtarlar, mahallelerin sorunlarını Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve yetkililerle görüşerek çözüm arayışında bulundu.