Malatya'da yıkımlar neden durdu?

6 Şubat depremlerinin etkilediği Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Battalgazi İlçesi Alacakapı Mahallesinde yıkım çalışması yapan firmaların başka bölgeye verilmesi  mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın,' Vatandaşlar mağdur. Her gün arayıp soran yıkım niye durdu diyen can güvenliğim yok diyenin haddi hesabı yok' dedi.

Malatya'da yıkımlar neden durdu?

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’da binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Kent genelinde yıkımlar iş makineleriyle devam ederken, Malatya’nın Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesinde yıkım çalışmasını yürüten firmaların sürekli değişmesi ve son olarak gelmesi beklenen firmanın gelmemesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mahalle sakinlerinin can güveliğinin olmadığını ifade eden Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın, vatandaşların mağdur olduğunu belirtti.

Vatandaşların sesine kulak verin

Alacakapı Mahallesinde yıkım yapa firmaların sürekli değiştiğini söyleyen  Sayın, son olarak geleceği söylenen firmanın gelmediğini ve bu durumu vali yardımcısına bildirdiği halde çözüm bulunmadığını dile getirdi. Sayın,”  Bu nasıl bir dünya? Hep dışlanmış gibi hissediyorum... 6 Şubat'ta yaşanan depremden sonra Eski Malatya’da ağır hasarlı olan evlerin yıkımı yılan hikâyesine döndü. Alacakapı Mahallesine yıkım yapması için ONAT firmasına verildi. 6 binayı yıktı, demirini aldı, molozlarını bıraktı ve gitti. Başka bir firma molozunu kaldırdı. bir başka firma olan Doğanlar geldi.38 binayı yıktı güzel çalışıyordu yetkililer tarafından Alacakapı Mahallesinden alındı başka mahalleye verildi ve bize denildi ki size başka firma gelecek adi Melisa. Bir hafta oldu gelen almadı Ben mahalle muhtarı olarak yıkımlardan sorumlu Sayın Vali yardımcısıyla görüştüm, talimat verdi Alacakapı Mahallesine bir iki güne gelecek dedi, gelmezse bilgim olsun dedi ve gelmedi. Bilgi verdim gelen yok giden yok. Vatandaşlar mağdur. Her gün arayıp soran yıkım niye durdu diyen can güvenliğim yok diyenin haddi hesabı yok. Vatandaşların sesine kulak verin” şeklinde konuştu.