Malatya'da yıkımlar Haziran'a kadar ertelensin

Malatya'nın Akçadağ İlçesinde bulunan Çatalbahçe Mahallesi sakinleri, hasarlı evlerin içerisinde eşyalarının bulunduğunu ve eşyaları koyacak yerlerinin olmadığını belirterek yıkımların Haziran ayına kadar ertelenmesini istiyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya'da yıkımlar Haziran'a kadar ertelensin

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Çatalbahçe mahallesinde bulunan 176 konutun 71 tanesi 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldı. Yıkımların uzun süreceğini düşünen  mahalleliler ev içerisinde bulunan eşyalarını boşaltmadan şehir dışına giderken yıkım ekiplerinin mahalleye gelmesi ev sahiplerini eşyalarını koyacak yeri olmaması nedeniyle tedirgin etti. Gazetemize konuşan Akçadağ İlçesi Çatalbahçe Mahalle Muhtarı Celal Koca, " Şimdi eşyasını çıkaran ne yapacak. Bu kışta nereye koyacak. Biz yıkımların ertelenmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

3 gün süre verildi

Binaların hasar ihbarnamesinin 3 ay önce yapıştırıldığını hatırlatan Koca, "Bu ilanlar binaları 3 gün içerisinde boşaltın demek oluyormuş. Yıkım ekiplerinden de hiç kimseyi göremeyince vatandaşlarımızda 10 gün önce kapılarını kilitleyip İstanbul'a gitti. Ekiplerde geldiler şimdi yıkmak istiyorlar. Bizde diyoruz ki bize hazirana kadar süre verin. Bunu da Vali Bey kabul etmedi. Yıkacaklarını söyledi. Sabah müteahhit tekrar aradı. Yapacak bir şeylerinin olmadığını yıkacaklarını söyledi. Evde olmayan vatandaşların evleri de 3 gün beklenip öyle yıkılacak. 3 gün içerisinde eşyasını kurtaran kurtardı yoksa eşyaya bakılmadan yıkılacak. Her şey hafriyat olarak yıkılacak. Yani içerisinde kayısı varmış hiç önemli değil, yıkılacak. Şimdi eşyasını çıkaran ne yapacak. Bu kış günü eşyalarını nereye koyacaklar. Biz yıkımların ertelenmesini istiyoruz. Köyümüzde 176 hane var bu evlerden 71 tanesi yıkılacak. Bizim tek talebimiz içerisinde eşya olan evlere süre verilmesi" dedi