Malatya'da Yetişiyor Faydaları Saymakla Bitmiyor! Hem Lezzetli Hem Şifalı!
Malatya kayısısı, 'güneşin altın yumurtası' olarak bilinir ve bin bir emekle dalından toplanan kayısılar, meşakkatli bir sürecin ardından dünya pazarlarına ihraç edilmek üzere hazırlanır. Dünya kuru kayısı üretiminde liderliği elinde bulunduran Malatya'da, geçtiğimiz hafta başlayan hasat dönemi, bunaltıcı sıcak havaya rağmen hız kesmeden devam ediyor. Avrupa Birliği coğrafi işaret belgesi ile korunan Malatya kayısısı, dalından toplanarak 115'ten fazla ülkeye ihraç ediliyor.
Faydaları saymakla bitmiyor
Malatya’da nüfusun önemli bir kısmının geçim kaynağı olan kayısı, silkelenip işlendikten sonra önce tezgahlarda sonra da sofralardaki yerini alıyor.