Malatya'da Yetişiyor Faydaları Saymakla Bitmiyor! Hem Lezzetli Hem Şifalı!
Malatya kayısısı, 'güneşin altın yumurtası' olarak bilinir ve bin bir emekle dalından toplanan kayısılar, meşakkatli bir sürecin ardından dünya pazarlarına ihraç edilmek üzere hazırlanır. Dünya kuru kayısı üretiminde liderliği elinde bulunduran Malatya'da, geçtiğimiz hafta başlayan hasat dönemi, bunaltıcı sıcak havaya rağmen hız kesmeden devam ediyor. Avrupa Birliği coğrafi işaret belgesi ile korunan Malatya kayısısı, dalından toplanarak 115'ten fazla ülkeye ihraç ediliyor.
Kentte yaklaşık olarak 40 bin aile geçimini kayısı üretimi yaparak sağlarken kayısıdan ortalama olarak yıllık 450-500 milyon dolar üzerinde gelir sağlanıyor. Türkiye ve dünyada bir marka olan Malatya kayısısının ekolojik özelliklerinden dolayı renk, tat, koku, aroma ve kuru madde bakımından dünyanın en kaliteli kayısısı olduğu biliniyor.