Malatya'da Yetişiyor Faydaları Saymakla Bitmiyor! Hem Lezzetli Hem Şifalı!
Malatya kayısısı, 'güneşin altın yumurtası' olarak bilinir ve bin bir emekle dalından toplanan kayısılar, meşakkatli bir sürecin ardından dünya pazarlarına ihraç edilmek üzere hazırlanır. Dünya kuru kayısı üretiminde liderliği elinde bulunduran Malatya'da, geçtiğimiz hafta başlayan hasat dönemi, bunaltıcı sıcak havaya rağmen hız kesmeden devam ediyor. Avrupa Birliği coğrafi işaret belgesi ile korunan Malatya kayısısı, dalından toplanarak 115'ten fazla ülkeye ihraç ediliyor.
Mevsimlik işçilerin çalıştığı bahçelerde toplanan kayısılar, ilk olarak kükürtlü islim damına konulduktan sonra sergene çıkarılarak güneşte kurumaya alınıyor.