Malatya'da yerinde dönüşüme kaç kişi başvurdu?

6 Şubat depremlerinde binlerce binanın yıkıldığı ve ağır hasar aldığı Malatya'da,  evini veya iş yerini yerinde yapmak isteyen depremzedeler, Yerinde Dönüşüm Projesine yoğun ilgi gösteriyor.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanı Mehmet Özhaski, Malatya'da Yerinde Dönüşüm Projesine başvuranların sayısının 19 bine ulaştığını açıkladı.

Malatya'da yerinde dönüşüme kaç kişi başvurdu?

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır şekilde etkilenen Malatya’da binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Mahallelerini veya iş yerlerinin bulunduğu bölgeyi terk etmek istemeyen depremzedeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesine yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Katıldığı bir canlı yayına açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği  Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşüm projesine, deprem bölgesindeki vatandaşların  ilgi gösterdiğini belirtti. Deprem bölgesinde yapılan başvuru rakamlarını açıklayan Özhaseki, Malatya’da 19 bin civarında başvuru yapılığını söyledi.
Özhaseki’nin açıklamaları şöyle: “Vatandaş evini kendi yerinde yapmak isterse burada destek verelim diye Yerinde Dönüşüm Projesini başlattık. Sayı da baya oldu. Bunun sebebi bir taraftan gerektiği kadar rezerve alan bulamıyoruz, bir taraftan da vatandaş hatırasının olduğu yerde, daha önce çocukluğunun geçtiği veya komşu ilişkilerinin bulunduğu yerden ayrılmak istemiyor. Eski yerinde devam ettirmek istiyor. Biz de yerinde dönüşüm isteyenlere destek vermeye karar verdik. Yaklaşık şuanda 146 bin 376 civarında. Bunlar içerisinde 125 bin kişi konut yapmak için müracaat etmiş,  21 kişi de dükkân vs. yapmak için müracaat etmiş. En fazla müracaat Hatay'da var. 60 bini geçmiş durumda. Kahramanmaraş’ta 20 bin civarında,  Malatya'da 19 bin,  Adıyaman’da 11 bin civarında vatandaşımız başvuru yapmış.”