Malatya'da yerinde dönüşüm anlatıldı

Malatya'da hak sahiplerinin katılımıyla 'Yerinde Dönüşüm Projesi bilgilendirme toplantısı' gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 'Yerinde Dönüşüm' projesi, deprem bölgesindeki illerde bilgilendirme toplantılarıyla yüz yüze anlatılıyor. Bakan Mehmet Özhaseki'nin, hibe ve kredi miktarlarının artırılmasına ilişkin müjdesinin ardından deprem bölgesindeki illerde bilgilendirme toplantıları düzenlenerek merak edilen tüm detaylar açıklanıyor.

Malatya'da yerinde dönüşüm anlatıldı

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı yetkililerinin katılımıyla yapılan bilgilendirme toplantısında, yapılarını bakanlığın kontrolünde yerinde dönüştürmek isteyenlere kendi binalarını, bir müteahhitlik grubuyla anlaşıp hibe ve krediden yararlanarak yapabileceklerini anlatan yetkililer, toplantıda muhtarların ve depremzedelerin ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi hakkında yönelttiği soruları cevaplandırdı. Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen proje toplantısında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Şahin, projeyle ilgili bilinmesi gerekenleri hak sahipleriyle paylaştı.
Şahin, daha sonra bazı hak sahiplerinin sorularını yanıtladı. Programın devamında hak sahiplerinin soru ve görüşleri dinlendi.