Malatya'da yerinde ayrıştırma yasaklandı

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya'da yıkım işlemleri devam ediyor. Ancak kentte, yıkım sonrası yerinde ayrışma yapılması tepki çekiyor. Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya'da yerinde ayrıştırma yapılmayacağını belirterek, 'Müteahhit firmalara da yüklenici firmaları da uyardık. Döküm sahasında yeterli yer yok diye. Şimdi onunla görüştük Çakmak Kışlası'ndan da yer istedik. Eğer onlarda bize destek olursalar yeni yerlerde oluşturarak, onlara döküm sahalarında ayrıştırma noktaları göstereceğiz. Oraya götürecekler. Oraya dökecekler, orada da ayrıştıracaklar dolayısıyla şehrimizin içerisinde yerinde ayrıştırma yapılmayacak' dedi. 

Malatya'da yerinde ayrıştırma yasaklandı

6 Şubat’ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya’da bir yandan ağır hasarlı binalarda yıkım işlemleri sürerken diğer yandan yıkılan binalar yerinde ayrıştırılıyor. Yerinde ayrıştırmaya Malatya’da esnaf ve vatandaşlar tepki göstermişti. Depremlerde en çok hasar alan illerden olan Hatay Valiliği aldığı kararla yerinde dönüşümün yasaklandığını açıkladı. Bu karar sonrası Malatya Valiliğinin yerinde ayrıştırmayı yasaklayıp yasaklamayacağı merak konusu haline gelmişti. Malatya Valisi Hulusi Şahin, gazetemize yaptığı açıklamada, Kentte yıkılan ağır hasarlı enkazların yerinde ayrıştırılmayacağını belirtti. 

Şehrimizin içerisinde yerinde ayrıştırma yapılmayacak

Malatya’da yıkım çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Şahin, “Yaptığımız toplantıda, yerinde ayrıştırma olmayacak. Aslında böyle bir yetkileri yoktu fakat fiilen uyguladılar ve şuanda biz müşavir firmaya talimat verdik. Müteahhit firmalara da yüklenici firmaları da uyardık. Yerinde ayrıştırma yapmayacaklar. Şöyle bir gerekçeleri vardı. Döküm sahasında yeterli yer yok diye. Şimdi onunla görüştük Çakmak Kışlası’ndan da yer istedik. Eğer onlarda bize destek olursalar yeni yerlerde oluşturarak, onlara döküm sahalarında ayrıştırma noktaları göstereceğiz. Oraya götürecekler. Oraya dökecekler, orada da ayrıştıracaklar dolayısıyla şehrimizin içerisinde yerinde ayrıştırma yapılmayacak” diye konuştu.