Malatya'da Yeni Sezon Başladı: Koku Sorunu Çözülüyor!
Malatya Şeker Fabrikası, bu yıl 7 ilden topladığı 420 bin ton pancarla 55 bin ton şeker üretimi hedefliyor. Fabrika Müdürü Mustafa Kunter, yeni yatırımlar ve enerji projeleriyle fabrikanın modernleştirildiğini belirtti. Özellikle küspe kokusu sorunu için yeni çözümler üretildiğini ve bu sayede çevreye daha duyarlı bir üretim yapıldığını ifade etti.
Kampanya sonunda satış için bekletilen küspe kokusunun çevreye verdiği koku rahatsızlığı ile ilgili de konuşan Kunter, “Çok şikayet aldık açıkçası. Küspeyi belirli program dahilinde aslında biz çiftçiye veriyoruz ama alınmadığı zaman satışa çıkarıyoruz. Satışa da eğer talep yoksa paketleme alternatifimiz oluyor. Geçen sene de bayağı bir paketleme yapmışız. Fakat bunlar yıl içerisinde talep olmadığı için satılamadı ve tabii bu ister istemez her ne kadar paketli de olsa çevreye bir rahatsız edici koku yayıyor” şeklinde konuştu.