Malatya'da Yeni Sezon Başladı: Koku Sorunu Çözülüyor!
Malatya Şeker Fabrikası, bu yıl 7 ilden topladığı 420 bin ton pancarla 55 bin ton şeker üretimi hedefliyor. Fabrika Müdürü Mustafa Kunter, yeni yatırımlar ve enerji projeleriyle fabrikanın modernleştirildiğini belirtti. Özellikle küspe kokusu sorunu için yeni çözümler üretildiğini ve bu sayede çevreye daha duyarlı bir üretim yapıldığını ifade etti.
Yeni Yatırımlar ve Enerji Projeleri
Fabrika Müdürü Kunter, fabrikanın yeni yatırımlar aldığını ve bu kapsamda Malatya Fabrikasının genel müdürlük tarafından oldukça önemsendiğini dile getirdi. Bu anlamda yeni bir kireç ocağı yatırımlarının da olduğunu belirten Kunter, “Ciddi yatırım Malatya'ya ayrılıyor. Fakat yine tabi yatırım yapacağımız alanlar var fabrikayla alakalı. Bu anlamda gerek kapasite artışı olsun, gerekse mevcut ekipmanın idame yenilemesi olsun yatırımlarımız Malatya Şeker Fabrikası olarak devam ediyor. Bunun dışında yine bizim önemsediğimiz Enerji Bakanlığımızın da direktifleri var. Bu konuda enerji ekonomisi üzerine yoğunlaşıyoruz. Hem bu sene yaptığımız işler var hem de önümüzdeki sezon planladığımız bir takım işler var. Bunları da yaptıktan sonra hem maliyetlerimizi aşağı çekmek hem de çevremize de faydalı olacak projelerimiz var” ifadelerine yer verdi.