Malatya'da Yeni Sezon Başladı: Koku Sorunu Çözülüyor!
Malatya Şeker Fabrikası, bu yıl 7 ilden topladığı 420 bin ton pancarla 55 bin ton şeker üretimi hedefliyor. Fabrika Müdürü Mustafa Kunter, yeni yatırımlar ve enerji projeleriyle fabrikanın modernleştirildiğini belirtti. Özellikle küspe kokusu sorunu için yeni çözümler üretildiğini ve bu sayede çevreye daha duyarlı bir üretim yapıldığını ifade etti.
Malatya Şeker Fabrikasında günlük 3 bin 800 ton pancar işleme kapasiteleri olduğunu belirten Fabrika Müdür Kunter, kampanyayı Aralık ayının son haftasında tamamlamayı öngördüklerini ifade etti. Malatya, Sivas Kangal ve Maraş bölgelerinin alımda ön planda olduğunu vurgulayan Kunter, “Malatya bölgesindeki üretim, toplam işleyeceğimiz pancarın sekizde biri oranında. Bunun yanında, Urfa ve Adıyaman'dan da alımlar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.