Malatya'da Yeni Sezon Başladı: Koku Sorunu Çözülüyor!
Malatya Şeker Fabrikası, bu yıl 7 ilden topladığı 420 bin ton pancarla 55 bin ton şeker üretimi hedefliyor. Fabrika Müdürü Mustafa Kunter, yeni yatırımlar ve enerji projeleriyle fabrikanın modernleştirildiğini belirtti. Özellikle küspe kokusu sorunu için yeni çözümler üretildiğini ve bu sayede çevreye daha duyarlı bir üretim yapıldığını ifade etti.
Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Mustafa Kunter, bu yıl 4 Eylül'de başlayan pancar alım kampanyasıyla 7 ilden pancar aldıklarını belirterek “İlk alımlara Maraş bölgesinden başladık. Hedefimiz 420 bin ton pancar işleyerek, yaklaşık 55 bin ton şeker üretmek. Ayrıca, 17 bin ton melas ve 126 bin ton küspe elde etmeyi planlıyoruz” dedi.