Malatya'da Veda Töreni: Orgeneral Tokel ve Tümgeneral Altuğ'a Minnet

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İstanbul ve Erzurum'a atanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Altuğ için Malatya Nikah Sarayı'nda veda programı gerçekleştirildi. Vali Seddar Yavuz, yaptığı konuşmada Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne vurgu yaparak komutanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Malatya'da Veda Töreni: Orgeneral Tokel ve Tümgeneral Altuğ'a Minnet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul 1. Ordu Komutanlığı'na atanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı'na atanan 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ onuruna Malatya Nikah Sarayı’nda veda programı düzenlendi. Programa Malatya Valisi Seddar Yavuz ve eşi Hanımefendi Selda Yavuz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve eşi, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ve eşi, askeri ve sivil yetkililer ile STK temsilcileri katıldı.

Veda programında konuşan Vali Seddar Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü için mücadele eden şehitlere ve gazilere minnetlerini sundu. Konuşmasında, Türkiye’nin zorlu coğrafyasında verdiği mücadelenin tarihsel önemine vurgu yapan Yavuz, bu mücadelenin büyük bedellerle ödendiğini belirtti. “Biz Cumhuriyetin I. Yüzyılını Kuruluş Yüzyılı olarak tanımladık. II. yüzyılını ise Diriliş ve Kıyam Yüzyılı olarak tanımlıyoruz,” diyen Yavuz, Türkiye’nin gelecekteki hedeflerine ulaşmak için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Vali Yavuz, 35 yıllık devlet hizmetinin 10 yılını bu bölgede geçirdiğini belirterek, Orgeneral Tokel ve Tümgeneral Altuğ’a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından, program katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.