Malatya'da vatandaş isyan etti! 'Hakkımızı helal etmiyoruz'

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde İstiklal Mahallesine yaklaşık 15 saattir elektrik verilmiyor. Yıkım için kesilen elektrikler saatlerce verilmedi. Mahalle sakinleri, yetkililerin duyarsızlığına isyan etti.

Malatya'da vatandaş isyan etti! 'Hakkımızı helal etmiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımı işlemleri sürüyor. Kentte, yıkım esnasında elektrikler tedbir amaçlı kesiliyor. Battalgazi ilçesi İstiklal Mahallesinde de yıkım için elektrik kesintisi yapıldı ancak kesintinin üzerinden saatten fazla zaman geçmesine rağmen elektrik verilmedi. 
Duruma isyan eden mahalle sakinleri, mahallemizde enkazdan kaynaklı elektrik panosu yerle bir oldu. Bu durum yıkım ekibinin hiç de umurumda değil. Yıktılar gittiler. Koskoca bir mahalle elektriksiz kaldı. İçeride yaşlılarımız, çocuklarımız var. Dolaplarda erzak var bozulacak. Mahallemiz saattir elektriksiz. Buradan TEDAŞ yetkililerine sesleniyoruz; hakkımızı size helal etmiyoruz” ifadesini kullandılar. 

Dur diyen yok mu? 

Mahallelinin videosunu paylaşan Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, Malatya’da aylardır sokak lambalarının yanmadığını belirterek, “Devlet malına zarar verenlere bir dur diyen yok mu? Bu soğukta elektriksiz kalan halka bunu reva görenler kimler? Evinde hastası olan, çağası çoluğu olan bu soğukta ne yapsın? Yok mu elini masaya vurup bu Tedaş'a bir dur diyecek baba yiğit” diye sordu???