Malatya'da Vakalar Arttı: Yangınlar Tehdit Ediyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, 2024 yılının Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında müdahale edilen vaka sayısını açıkladı. Detaylar haberimizde!

Malatya'da Vakalar Arttı: Yangınlar Tehdit Ediyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunulmasına rağmen üreticilerin tarlada kuruyan ayrık otlarından kurtulmak için anız yakımına devam ettiklerini dile getirdiler. 

2023 yılında Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında 2 bin 281 vakaya çıkış yapan Büyükşehir İtfaiye ekipleri, 2024 yılında Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında 2 bin 541 vakaya çıkış yapıldığını ve geçen seneye oranla vaka sayılarının arttığını ifade ettiler.

Ülke genelinde en büyük donanıma sahip teşkilatlar arasında bulunan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, Malatya’da 19 ayrı noktada bulunan şubeleriyle 7/24 esasına göre çalışarak, imkân ve kabiliyeti yüksek, teknolojik aletleri, ekipmanları ve yetişmiş personeli ile şehrin her bölgesine hız kesmeden hizmet etmeye devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede şu başlıklara dikkat çekildi: “Konteyner kentlerde veya kendilerine özel konteynerlerde yaşamlarını devam ettiren vatandaşlarımızın elektrikli ısıtıcılar ya da klimaları kullanmaları halinde elektrik yükü çok büyük önem arz ediyor. Mutlaka uzman elektrikçiler tarafından konteynere yüklenen elektrik oranının hesaplanması ve ona göre davranış göstermeleri gerekiyor. Konteynerlerinden çıktıkları zaman elektrikle çalışan tüm sistemleri kapatıp, prizlerde fişleri takılı bırakmamaları gerekmektedir.”

Malatya'da Vakalar Arttı: Yangınlar Tehdit Ediyor!

Anız Yangınlarına Dikkat Edelim

Yaz aylarıyla beraber anız yangınlarından kaynaklı vakalarda artışı olduğuna dikkat çekilirken vatandaşların anız yangınlarına karşı daha duyarlı hareket etmeleri gerektiğine vurgu yapıldı. Malatya’da her yaz anızların yakılmasından dolayı meydana gelen yangınların doğaya büyük tahribatlar verildiği belirtilirken piknik alanlarında yakılan ateşin ağaçlık alanlarda yakılmaması gerektiği ve yakılan ateşi söndürelim ve söndüğünden de emin olalım ifade edildi. 

Malatya'da Vakalar Arttı: Yangınlar Tehdit Ediyor!

Ailelere Büyük Görevler Düşüyor

Malatya’daki göl ve göletlere serinlemek ve temizlik amaçlı girilmemesi büyük önem arz ettiğini vurgulanarak, ailelere çocuklarını bu konuda sık sık uyarması ve tedbirli olunması konusunda çağrıda bulunuldu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara herhangi olumsuz bir durumda 112’yi arayarak, itfaiye ihbarında bulunmalarını ve adresi en kolay, en doğru şekilde tarif etmelerini istedi.