Malatya'da TYP'li çalışan sayısı belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Malatya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelerek depremin yaralarının nasıl sarıldığını anlattı. Bakan Işıkhan, Malatya'da 6 bin 686 kişinin TYP'den faydalandığını belirterek, 500 olan TYP talebinin 750'ye çıkarıldığının müjdesini verdi.

Malatya'da TYP'li çalışan sayısı belli oldu!

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Malatya Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaretinin ardından Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” toplantısında kentteki iş insanlarına ve sivil toplum kuruluşlarını daha çok dinlemek talep ve ihtiyaçları tespit etmek üzere geldiklerini söyledi. 

Malatya'da TYP'li çalışan sayısı belli oldu!

Bakan Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak deprem bölgesine yönelik çok önemli çalışmalarda bulunduklarını kaydederek şunları söyledi: "Yaptığımız hamlelerle Malatya'nın üretiminde, istihdamında, çalışma hayatında çok olumlu sonuçlar aldık. Bundan sonra da şehrimizin ulaştığı her aşamada, ihtiyaç duyduğu yeni uygulamalarla adım adım kalkınmasını sağlayacağız. Deprem sonrası olağanüstü hal ilan edilen illerde, işçilerimizin işten çıkarılmalarını sınırlandırdık, kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulamasını derhal başlattık. Toplum Yararına Programları derhal hayata geçirdik. Deprem bölgesinde toplamda 58 bin 75, Malatya'da toplam 6 bin 686 vatandaşımızı TYP'den faydalandırdık. Burada Malatya'mıza da TYP konusunda desteklerimizin devam edeceğini ifade etmek isterim. Malatya'da daha önce 500 olan TYP talebini şimdi 750 çıkardığımızın müjdesini sizlerle paylaşmak isterim. Bu kapsamda 13 milyar 749 milyon lira ödeme gerçekleştirdik. Deprem bölgesinde işverenlerimizin Sosyal Güvenlik Kurumuna vermekle yükümlü oldukları her türlü bilgi, belge ve beyannamelerin son tarihini 30 Nisan 2024'e kadar erteledik. En büyük adımlarımızdan biri olarak deprem bölgesindeki iş insanlarımızdan ve siyasetçilerimizden gelen talep doğrultusunda aktif işgücü programlarımızı deprem bölgesi için çok daha avantajlı hale getirdik.”