Malatya'da Trafik Güvenliği MOTAŞ'a Emanet!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri MOTAŞ, trambüs şoförlerine yönelik düzenlediği eğitimlerle güvenli sürüş, öfke kontrolü ve yolcu iletişim becerilerini artırmayı hedefliyor.

Malatya'da Trafik Güvenliği MOTAŞ'a Emanet!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri MOTAŞ, bünyesinde çalışan trambüs şoförlerine yönelik hizmet içi eğitimlerini sürdürüyor. Alanında uzman eğitimciler ve atölye mühendisleri tarafından verilen eğitimler, sabah ve öğlen olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştiriliyor. Vardiya saatlerine uygun olarak düzenlenen program kapsamında, şoförlere 'Yolcu ile iletişim kurma becerileri', 'Öfke kontrolü', 'İş sağlığı ve güvenliği', 'Trafik güvenliği' ve 'Trafik psikolojisi' konularında eğitimler veriliyor.

MOTAŞ idari binasında uzmanlar tarafından verilen eğitimlerde, “Hatalarımızı Düzeltmek İçin Farkına Varalım” başlığı altında önemli bilgiler paylaşıldı. Eğitimde, trafikte haklı olmanın kaybettikleri geri getirmediği vurgulanarak, şoförlerin kaza riskini azaltmak için önceliklerinden vazgeçmeleri gerektiği ifade edildi. Eğitmenler, “İlk düğmeyi yanlış iliklerseniz gerisi yanlış gider. Bu nedenle başlangıcı doğru yapalım ki arkası doğru devam edebilsin. Araç hâkimiyeti için en öncelikli kural doğru oturma pozisyonunda olmaktır” dediler.

Ayrıca, hatalı sürüşlerin hem şoföre hem de kuruma kaybettirdiği, sürücülerin doğru zamanda doğru yerde durarak hayatlarını kurtarabileceği belirtildi. Eğitimde, her zaman trafikte önleyici tedbirler alınması gerektiği ve hızın daima felaket getirdiği vurgulandı. Şoförlere, tehlikeyi görüp olasılıklara göre pozisyon almaları, doğru yer ve zamanda yavaşlamaları, takip mesafesini muhafaza etmeleri ve trafik kurallarını çiğneyecek derecede aşırı güvenmemeleri gerektiği hatırlatıldı.

MOTAŞ, bu eğitimlerle şoförlerinin trafikte daha bilinçli ve güvenli sürüş yapmalarını sağlayarak, yolcu memnuniyetini ve güvenliğini artırmayı hedefliyor.