Malatya'da toplu taşıma normale döndü

6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da hayatın normalleşmesi adına adımlar atılmaya devam ediliyor. Kentte, MOTAŞ AŞ. Ulaşım hizmetlerinden ücret almaya başlamasıyla birlikte özel halk otobüsleri ve mahalle minibüsleri seferlerine başladı. Esnaf ise, toplu taşımanın ücretli olmasından oldukça memnun.

Malatya'da toplu taşıma normale döndü

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde binlerce yapının yıkıldığı ve yüz binlerce konutun ağır hasar aldığı Malatya'da hayat normalleşmeye devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri AŞ.(MOTAŞ)toplu taşımada ücretli tarifeye geçti. Taşımada yapılan ücretli geçiş uygulaması özel halk otobüsleri ve minibüsçü esnafı memnuniyetle karşılayarak seferlere çıkmaya başladı. Çarmuzu-Kaynarca hattında minibüs şoförlüğü yapan Fatih İnce, "Bizim için iyi bir şey ama çalıştığımız hatlarda deprem dolayısıyla insan kalmadı" dedi.

"Belediyemiz bize sessiz kaldı"

Deprem sonrasında belediye otobüsleri ücretsiz olduğu için minibüs seferlerini gerçekleştiremediklerini belirten İnce, "Bugün otobüsler paralı oldu. Bizim için iyi bir şey ama çalıştığımız hatlarda insan kalmadı. Kaynarca sağlık ocağının orada konteyner kent yapıldı. Orada yolcu alma durumumuz olabilir ama jandarma oradaki yolu kapatmış giriş yapmamıza müsaade edilmiyor. Çarşıya gelen de yok talep de yok. Minibüs ücretlerimiz iyi düzeyde ama akaryakıta gelen zamlar ve yolcu sıkıntısı bizleri olabildiğince sıkıştırıyor. Yıkımın olduğu yerlerde yolcu olmuyor" şeklinde konuştu.

"Belediyemiz bize sessiz kaldı"

Akaryakıt desteği verilmesi gerektiğini vurgulayan İnce, "Belediyemiz, özel halk otobüslerine aylık 5 bin TL kadar bir ödeme yaptı ama bize herhangi bir destek ödemesi yapılmadı. Araçlarımızın akaryakıtını dahi kendi cebimizden ödeyerek seferler düzenlemeye çalıştık. Belediyemizin ve valiliğin bize destek olması gerekiyor. Belediyemiz bize sessiz kaldı. Hiçbir şekilde destek olmadı. Televizyonda konuşuyorlar biz destek oluyoruz diye. Biz amme hizmeti veriyoruz, bizlere de destek olunması gerekiyor. Hiç bir kazancımız yok, dayanacak gücümüz kalmadı" ifadesini kullandı.

"Perişan haldeyiz"

Hatlarının Hatunsuyu'na kadar uzatılmasını isteyen İnce, "Biz şuan Karaoğlan Mahallesine kadar gidiyoruz. Hatunsuyu mahallesine gidebilirsek bize bir kazanç, bir destek olabilir. Bazı hat sahiplerimiz var, yaşından dolayı çalışamıyor. Asgari ücret kaynaklı  kimse çalışmıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Perişan haldeyiz. 9 adet aracımız var bunun 2'si tek çalışıyor. Biz Çarmuzu hattında çalışıyoruz. Özellikle Çarmuzu, Kaynarca ve Kiltepe  çok aşırı bir yıkım yaşadı. Buralarda insanlarımız terk etti" dedi.