Malatya'da ticaretin canlanması zor! Kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyor
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, depremden sonra Malatya'da ticaretin canlanmasının zor olduğunu söyledi. Karademir, 'Doktorlarımız, iyi hocalarımız ve eli iş tutan ustalarımız depremden dolayı şehri terk etti. Bu noktada kalifiye eleman bulamıyoruz' dedi.
Karademir, düzenlediği kahvaltı programında gazeteciler ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ile bir araya geldi. Şehrin ve ticari hayatın zorlukları hakkında açıklamalarda bulunan Karademir, deprem sonrası yaşanan zorluklara değindi. Karademir, "Doktorlarımız, iyi hocalarımız ve eli iş tutan ustalarımız depremden dolayı şehri terk etti. Bu noktada kalifiye eleman bulamıyoruz. Ticaretlerimizde zorluklar yaşıyoruz. Bu nedenle Malatya'nın yaralarını sarmak için Malatya'mızın ticaretini yeniden ayağa kaldırmak için MAGİNDER ailesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.
19 bin esnafımızın iş yeri yıkıldı
Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ise Malatya'nın 6 Şubat'ta en çok hasar alan illerin başında geldiğini belirterek, "Hatay'dan sonra ikinci ağır hasarı yaşayan bir ilimiz. Bu ağır hasarın etkileri Malatya'da yaşayan herkesi etkilemiş vaziyette. Bildiğiniz gibi Malatya Altıncı Bölge Teşviklerinden faydalanan, depremden önce yatırım noktasında da gözde olan illerimizden birisiydi. Depremle beraber gerek ticaretimiz, gerek sanayimiz gerek tarımımız ve gerekse turizmimiz hasar aldı. Dükkanlarımız tamamen yıkıldı. 21 bin 750 kayıtlı iş yerinden 19 bin esnafımızın iş yeri yıkıldı. Ağır hasar aldı. Dolayısıyla ticaretimizi yeniden ayağa kaldırmak öncelikli hedeflerimiz birisiydi. Geçtiğimiz ayda özellikle dükkanların da ihalesini yaparak yaklaşık konutlarla beraber şehrin merkezindeki ticari alandaki konutlarla beraber 10 bin bağımsız bölüm yapılacak. Bu alanlar Saray Mahallesi, Fuzuli, Halfettin ve Akpınar'ın bir bölümünü Sıtmapınarı'na kadar Niyazi Mısır'i de dahil olmak üzere Emlak Konut tarafından yapılacak." ifadelerini kullandı.