Malatya'da tezgahlar kaldırılıyor

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır yara alan Malatya'da binlerce iş yeri yıkıldı ya da ağır hasar aldı. İsyeri yıkılan esnaflar ise depremlerden sonra İnönü Kapalı Çarşısı civarında ve işlek cadde üzerinde tezgah açıp çadırlarda hizmet vermeye başladı. Kentin genelinde geçici olarak açılan işyerlerine 1 Haziran'a kadar uyarı verilmişti ancak bu süre ileri tarihe atıldı. Bu sabah büyükşehir belediyesine bağlı zabıta ekipleri kent merkezinde vergi levhası olmayan ve kaldırımları işgal eden çadırları bulunduğu yerden kaldırdı.

Malatya'da tezgahlar kaldırılıyor

Kentin genelinde geçici olarak açılan işyerlerine 1 Haziran’a kadar uyarı verilmişti ancak bu süre ileri tarihe atıldı. Bu sabah büyükşehir belediyesine bağlı zabıta ekipleri kent merkezinde vergi levhası olmayan ve kaldırımları işgal eden çadırları bulunduğu yerden kaldırdı.

'Gideceğimiz yer yok'

Sabah saatlerinde zabıtaların tezgahları kaldırmalarını istediklerini söyleyen esnaf Yaşar Yiğit:, “Gideceğimiz yer yok.  Televizyona çıktıklarında, dışarıda olan Malatyalılara, memlekete dönün diyorlar ama buradakileri mağdur ediyorlar. Buraya gelip duygu sömürüsü yapıyorlar, ‘Vicdanımız sızlıyor ' diye. Ancak durum bu şekilde” dedi.
Kapalı Çarşı Meydanında ayakkabı sattığını belirten Birol Şeker, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın, bayrama kadar müsaade ettiğini, bu söze güvenerek mal aldıklarını ifade etti. Şeker, şuanda borçlandıklarını ve gidecek yerlerinin olmadığını belirtti.

Hem Malatya canlansın diyorlar hem de mağdur ediyorlar

Şeker, şehir dışına gitmek yerine Malatya’da kalmaya devam ettiklerini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: “Yer göstermiyorlar, kaldırın nereye koyarsanız koyun diyorlar. Biz şehir dışına gidecektik, bize gitmeyin dediler. Ancak halimiz bu. Ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz ama yardımcı olmuyorlar.  Hala konteyner bekliyoruz. Kura çekilecek diyorlar ama yalan söylüyorlar. Hem Malatya canlansın diyorlar hem de mağdur ediyorlar”

Malatya'da tezgahlar kaldırılıyor
Malatya'da tezgahlar kaldırılıyor