Malatya'da teslim edilecek konut sayısı belli oldu

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, yapımı tamamlanan TOKİ konutları hak sahiplerine teslim edilecek. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 5 bin TOKİ konutunun yakın zamanda teslim edileceğini duyurdu.

Malatya'da teslim edilecek konut sayısı belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da, yapımı tamamlanan konutların ne zaman teslim edileceği merak ediliyordu.

Malatya'da teslim edilecek konut sayısı belli oldu

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, katıldığı bir programda konutlarla ilgili açıklamada bulundu. Yazıcı, yapımı tamamlanan 5 bin konutun yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla teslim edileceğini duyurdu.

Malatya'da teslim edilecek konut sayısı belli oldu

Depremlerden ağır bir şekilde etkilenen Malatya merkezinin bir yıl içerisinde yeniden ayağa kalkacağını belirten Yazıcı, “Asrın felaketini yaşayan en önemli illerden bir tanesi de Malatya’dır. Devletimizin gücü ve kuvveti ile Malatyalı vatandaşlarımızın inancıyla şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Malatya’ya yaklaşık dört ay önce geldim. İlimizin son durumuyla ilgili bazı bilgileri de vereyim. 11 il içerisinde en fazla hak sahipliğine sahip olan illerden birincisi 131.000 başvuruyla Hatay ilimizken, Malatya ikinci sırada yer almaktadır. TOKİ konutlarının yapımı devam ediyor ve 5000’in üzerinde TOKİ konutu hazır vaziyettedir. Yakın zamanda Cumhurbaşkanımızın katılımıyla TOKİ konutlarının teslimi gerçekleşecektir. Geleceğe olan inancımızı ve beklentimizi kaybetmeden yolumuza devam edeceğiz. Malatya’ya geldiğimde yıkım oranı % 15 iken bugün ise % 81’dir. Merkezde ise yıkım oranı % 96’dır. Eğer hukuki olarak bir sorun çıkmazsa şehrin merkezi bir veya bir buçuk yıl içerisinde ayağa kalkacaktır. Malatya’yı deprem sonrası terk edenleri çok kısa süre içerisinde yeniden Malatya’ya bekliyoruz. Malatya’mız eskisinden daha güzel olacaktır. Şehrimizi hızlıca ayağa kaldırmak ve hayatı normalleştirmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tekrardan herkese teşekkür ediyor ve Malatya tanıtım günlerinin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.