Malatya'da Tarımda Yeni Dönem: Toprağa Dokunan Eller Geleceği Şekillendiriyor

2025-2027 yıllarını kapsayan tarımsal desteklemeler, sürdürülebilir üretimi teşvik eden yeni modelle çiftçilere daha öngörülebilir bir gelecek sunuyor.

Malatya'da Tarımda Yeni Dönem: Toprağa Dokunan Eller Geleceği Şekillendiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya’da geniş katılımlı bir toplantıda, 2025-2027 yıllarını kapsayan yeni Tarımsal Üretim Planlaması ve Destekleme Modeli hakkında bilgilendirme yapıldı. DSİ Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak başkanlık etti. Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hilmi Öksüztepe, tarım sektörü temsilcileri, teknik personeller ve önder çiftçiler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar yaptığı açılış konuşmasında, “Bu yeni modelle ülkemizin tarımsal gücünü yeniden şekillendiriyoruz. Sürdürülebilir üretim, çevreci yaklaşımlar ve daha etkin desteklerle çiftçimizin güçlü olmasını sağlıyoruz. 2025-2027 yıllarını kapsayan 3 yıllık destekleme programı ile çiftçilerimize öngörülebilir bir gelecek sunuyoruz,” dedi.

Toplantıda, Daire Başkanı Ergin Toprak katılımcılara bitkisel üretimdeki yeni destekleme modeli hakkında kapsamlı bir sunum yaparken, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Dr. Selami Aygen yeni hayvancılık desteklemeleri ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Özhan ise su ürünleri desteklemeleri konusunda bilgi verdi. Soru-cevap bölümü ile tamamlanan toplantı, Malatya ve ülke tarımına katkı sunmayı hedefliyor.