Malatya'da Sorunlar Birikiyor: Altyapı, İşsizlik, Düzensizlik… 

HÜDAPAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Malatya'da yaptığı ziyaretlerde şehrin çeşitli sorunlarını yerinde inceledi. Esnaf, çiftçi ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Dinç, özellikle altyapı sorunları, eczacıların işsizliği ve konteyner kentlerin düzensizliği gibi konulara dikkat çekti.

Malatya'da Sorunlar Birikiyor: Altyapı, İşsizlik, Düzensizlik… 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HÜDAPAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Battalgazi Belediyesi Yeşilçam Sosyal Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dinç, basın açıklamasında siyasetin hizmet odaklı olması gerektiğini vurgulayarak, mevcut siyaset dilinin kutuplaştırıcı ve kin dolu olduğunu belirtti. Malatya'nın birçok sorununun olduğuna dikkat çeken Dinç, sorunların çözümü için gayret edeceklerini vurguladı.

6 Şubat depremleri sonrası Malatya’ya 3 gelişi olduğunu anımsatan Dinç, “Depremzedelerin sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapmış, bunu ilgili yetkililere de ulaştırmıştık. Mecliste dile getirmiştik. Malatya’ya birkaç defa geldik. 3 gündür yine Malatya’da, esnafımız, STK’ları mahalleleri, kanaat önderlerini ziyaret ettik. Buradaki yetkililerle görüştük. Acaba Malatya’nın sorunlarına nasıl çözüm bulabiliriz diye bunun üzerine çalışmalar yaptık. Biz siyasetin hizmet odaklı olması gerektiğini düşünüyoruz. Siyasetin amacı halka hizmet olmalı ve bunun üzerinde çalışmalar yapmalıdır diye düşünüyoruz. Maalesef ülkemizde ve Malatya’da siyasette kullanılan dil, siyaset kurumu bu yönüyle çok kirlenmiş. Yani Siyasette memlekete hizmet etmek, memlekete faydalı olmak, memleketi ileriye götürmek için çalışmalar yapılması gerekirken ancak bunun yerine sürekli kutuplaştırıcı, ötekileştirici dil, kin ve nefret söylemi ile karalama kampanyaları, iftiralarla bir siyaset işliyor. Biz bunu da doğru bulmadığımızı tekrardan dile getirmiş olalım. Birkaç gündür Malatya’dayız. Malatya’da dolaşıyoruz. Malatya’nın tüm sorunlarına vakıf olmamız tabi ki imkansız. Güzümüz nispetinde dolaştık. Köylerine gittik. Köylerimizde gördüğümüz en bariz sorunlardan birinin altyapı sorunu olduğunu gördük. Kanalizasyonların derelere akması gerçekten memleketimiz için güzel bir görüntü değildir” dedi. 

Malatya'da Sorunlar Birikiyor: Altyapı, İşsizlik Düzensizlik… 

Eczacıların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Dinç, “Maalesef yeni mezun olan eczacılarımız atanamıyor, birçoğu eczane de açamıyor. 3 bin 500 kişiye bir eczane düşüyor. Bu arkadaşların klinik eczacı olarak çalışması gerekiyor. Bu konuda alan var ama sağlıklı bir şekilde atama gerçekleştirilmemiş. Zorunlu eczacılık problemleri var. TSO’yu ziyaret ettik. Malatya’da etkilenmeyen esnafımız yok. Şikâyetlerin başında konteyner işyerlerinin planlı bir şekilde olmaması konusu var. Aynı işin yapanların bir arada olması gerekir. Çok sıkıntılar var. Akçadağ ilçemizi ziyaret ettik. Orada da rezerv alanlarla ilgili mağduriyet şikâyetleri var. Yetkilileri, Kanaat Önderlerini ve STK’ları ziyaret ettik. Özellikle STK’lar arasında şikâyet ve talepler konusunda ortak bir hissiyat var” diye konuştu.

Dinç, Gazze’de soykırım yaşandığını vurgulayarak, “Gazze’de, Filistin’de hunharca katledilen çocuklar, siviller var. Bu dram ve soykırım hepimizin yüreğini parçalıyor. İsrail halen bu soykırımlara devam ediyor. Kanaat önderlerimiz ve STK’larımız bu konuda çok mustaripler. Maalesef işgalci İsrail, hiçbir kural, hiçbir ahlak tanımıyor. Hiçbir uluslararası kuralları tanımadan tüm insan haklarını ihlal ediyor. Bunu yapmaya dünyanın gözü önünde devam ediyor ve bir soykırım gerçekleştiriliyor. Dünya ülkelerinin yöneticileri, liderleri körleri, sağırları oynamaya devam ediyor. Medeniyet denilen batı barbarlığı tekrardan içyüzünü ortaya koymuştur. Özellikle bizim ekmeğimiz yiyip, gidip o insanları katleden soykırımcılar var. Maalesef bizim ülkemizde de yaşıyorlar. Bunlara yönelik de bir kanun teklifi verdik. Ekim ayında da kanunlaşması için çalışmalara başladık. Bunun takipçisi de olacağız” ifadesini kullandı.  Milletvekili Dinç, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.