Malatya'da Sıcaklarla Mücadele: Vatandaşların Tercihi Meyan Şerbeti

Deprem bölgesi Malatya'da sıcak hava etkisini sürdürürken, vatandaşlar serinlemek için geleneksel meyan şerbetine yöneliyor. Meyancılar, depremin yıktığı çarşıda dahi satışlarını sürdürüyor.

Malatya'da Sıcaklarla Mücadele: Vatandaşların Tercihi Meyan Şerbeti

Malatya’da hava sıcaklıkları Eylül ayına girilmesine rağmen mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bu sıcak havalarda, Malatyalıların serinlemek için ilk tercihi ise geleneksel bir içecek olan meyan şerbeti oluyor. Deprem bölgesinde yaşamaya devam eden Malatyalılar, yıllardır alıştıkları bu serinletici içeceği tüketmeye devam ediyor.

Soykan Parkı’nda yıllardır meyan şerbeti satan esnaflar, depremin yerle bir ettiği çarşılarına rağmen satışlarını eski mekanlarında sürdürüyor. Yerin yaklaşık 8 metre altından çıkartılan meyan kökü, öğütüldükten sonra suyla karıştırılarak süzgeçten geçiriliyor ve soğutularak satışa sunuluyor. Meyan şerbeti, bu sıcak yaz günlerinde Malatyalıların en çok tercih ettiği içeceklerden biri olarak öne çıkıyor.

Meyancılar, yaşanan depreme rağmen kenti terk etmeyerek meyan satışına devam ettiklerini ve Malatyalıların bu doğal ve sağlıklı içeceğe büyük ilgi gösterdiğini belirtiyor. Vatandaşlar ise sıcak havaların etkisiyle buz gibi bir meyan şerbetinin kendilerine iyi geldiğini söylüyor. Sıcaklıkların yüksek olduğu bu günlerde meyan şerbeti, Malatyalıların vazgeçilmez serinleme yöntemi olarak öne çıkıyor.