Malatya'da 109 Yıl Sonra Aynı Duygu

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla Malatya'da anma programı düzenlendi.

Malatya'da 109 Yıl Sonra Aynı Duygu

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlen törende konuşan Vali Yazıcı, "Çanakkale zaferinin yüz dokuzuncu yıl dönümü. Büyük bir iftiharla kutlarken Çanakkale'de ecdadımıza ilham veren şehadet ruhuyla vatan ve istiklal uğrunda canlarını değerlerimizin yaşaması için feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyoruz. Çanakkale; sana zaferi askerine arzu değil ölmeyi emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vatanı ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin ve gazilerimizin onların yanında omuz omuza mücadele veren kadınlarımızın, ninelerimizin, analarımızın topyekûn vatan ve millet sevgisinin birlik ve beraberlik ruhunun inancı, azmin ve rehanın zaferidir. Kahraman askerlerimizin iman ve azmi milletimizin üstün fedakarlıklarıyla Çanakkale'de elde edilen eşsiz başarı istiklal harbimizin zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham vermiştir Terör örgütlerine ve arkalarındaki odaklara karşı yürüttüğümüz mekan mücadelesinde devlet olarak en büyük güç kaynağımız tıpkı bir asır öncesinde olduğu gibi yine milletimizin imanı, inancı Vatan ve bağımsızlık sevdasıdır. On beş Temmuz gecesi FETÖ ihanet çetesine karşı vücudunu tanklara karşı siper eden aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimiz Çanakkale ruhunun bu topraklarda kadar diri, ne kadar canlı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere kutsal vatan topraklarının canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizin minnet ve şükranla hatırlıyor, gazi yad ediyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Malatya'da şehitler unutulmadı!

Törene; Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şehit ailelerini temsilen Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Ayvalı ile vatandaşlar katıldı.