Malatya'da sahte plaka mı basılıyor?

Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Malatya'da bazı servis şoförlerinin Büyükşehir Belediyesine, araç arızalandı diyerek plakaları söktükleri ve bu sayede sahte plaka basımı yapıldığını iddia etti. İnce, 'Büyükşehir Belediyesi gerekli incelemeler araştırmalar yapılmadan yedek araç izni vermeyecek ve yeniden yedek araç izin kararı revize edilerek suiistimallerin önüne geçilecek' dedi.

Malatya'da sahte plaka mı basılıyor?

Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Malatya’da bazı şahısların Büyükşehir Belediyesine, sahte plaka taktıkları araçların arızalandığını bildirerek yedek araca izin aldıklarını ifade etti. İnce, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli incelemeler yapılmadan yedek araç izni verilmeyeceğini söyledi.

Hırsızlığa destek olanda hırsızdır

Kaza veya arızalı araçların Minibüsçüler ve Servisçiler Odası ve zabıta ekipleriyle takip edileceğini kaydeden İnce, sahte plaka basımı yapanların üzerine gideceklerini belirtti. İnce,” Sahte plaka yaptırıp, Büyükşehir Belediyesine araç arızalandı diye dilekçe verip ve sahte plakaları sözde arızalı aracına takarak servis yapan kişiler tespit edilmiştir. Usulsüz olarak yedek araca izin alıp, bir S plaka aracıyla yedek araç izin yazısıyla iki araç çalıştırarak, dürüst çalışan servisçi esnaflarımızın hakkı gasledilmektedir. Siz kendinizi uyanık zannediyorsunuz galiba ama unutmayın sahtecilik vs. konularda s plaka iptali yapılır. Utanmadan hırsızlığı resmî yaptıklarını zannediyorlar. Büyükşehir Belediyesi ve odamızın iyi niyetini kötüye kullanan bu hırsız utanmaz ve üstüne S plakası ile bu gibi sahte işlere başvuranlar ilgili gerekli işlemler yapılacaktır. Hırsızlığa destek olanda hırsızdır. Kaza ve arıza durumunda yedek araç izni bundan sonra Araç ve S plaka sahibi bizzat dilekçe ve talebi ile olacaktır. Şoförü, kiracısı vs. kabul edilmeyecektir. Odamız ve Büyükşehir Belediyemizce gerekli incelemeler, araştırmalar yapılmadan yedek araç izni verilmeyecek ve yeniden yedek araç izin kararı revize edilerek suiistimallerin önüne geçeceğiz. Kaza veya arızalı araç günlük odamızca ve zabıta ekiplerince kontrol edilerek doğruluğunda emin olunacaktır. Ayrıca sahte plaka basımı yapanlara kimler neden görmezden geliyor bunlarında üzerine gideceğiz” şeklinde konuştu.