Malatya'da Sadece O Mahallede Yetiştiriliyor... Karla Tatlanıyor!
Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'nde 10 yıl önce deneme amaçlı dikilen kara hurma meyvelerini vermeye başladı. Üretici Sıddı Zeynep Akkayüz, Malatya'nın iklimine uygun olan meyvenin lezzetini alabilmesi için mevsimin ilk karının yağması gerektiğini söyledi. İşte Kara Hurma için bilinmesi gerekenler…
Akkayüz, üvezin (kara hurma) olgunlaşma sürecini çok iyi bildiğini belirterek, "Üvez (kara hurma) meyvesinin olgunlaşma süreci, diğer meyvelerden farklıdır. Mevsimsel olarak yılın ilk karı düştüğünde, üvez (kara hurma) artık yumuşamış ve tatlanmış olur. O zaman yenilebilir hale gelir. Bu meyve, tat açısından başlarda ham olduğundan ağızda farklı bir tat bırakabilir ama kar düştüğünde tatlanır ve yumuşar, tamamen yenmeye hazır hale gelir" diye konuştu.