Malatya'da Rektörlük Yarışı Isınmaya Başladı: Gündüz'de Aday…

İnönü Üniversitesi'nde rektörlük seçimi yaklaşırken adaylar bir bir ortaya çıkıyor. Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bayram Gündüz de adaylığını açıklayarak Malatya'da rektörlük yarışına dahil oldu.

Malatya'da Rektörlük Yarışı Isınmaya Başladı: Gündüz'de Aday…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü için görev süresi Ağustos ayında bitecek olan Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın yerine kimin geçeceği merak haline gelirken Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bayram Gündüz aday olduğunu açıkladı.

Adaylıkla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Bayram Gündüz, rektörlüğün sadece koltuk ve makam sefası sürülecek yer olmadığını belirterek, “Malatya halkının haklı tepkisine artık kulak verilmesi gerekiyor. Rektörlük makamının "Akademik liderlik, finansal yönetim, stratejik planlama, uluslararası temsil yeteneğini" ön plana çıkarması açışından kıymetli olduğunu göz önünde bulundurarak, rektör adaylarının üstleneceği bu önemli görev, sadece İnönü Üniversitesi’nin geleceğini değil bir Malatya'nın geleceğini şekillendirecek” dedi.

Prof. Dr. Bayram Gündüz kimdir?

1983 yılında Elazığ-Baskil’de doğan Prof. Dr. Bayram Gündüz, 2005 yılında Fırat Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden Lisans derecesini tamamladı. 2007’de Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Katıhal Fiziği Anabilim Dalında Yüksek Lisans derecesini ve 2011 yılında ise Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Katıhal Fiziği Anabilim Dalında Doktora Unvanını aldı.

2009-2011 yılları arasında Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2011-2017 yılları arasında Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak çalıştı.

2017-2019 yılları arasında Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalında Doçent olarak çalıştı. 2019-2022 yılları arasında ise Malatya Turgut Özal Üniversitesi Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümünde Doçent olarak çalıştı. Aralık 2022’den itibaren Malatya Turgut Özal Üniversitesi Mühendislik Temel Bilimleri Bölümünde  'Profesör' olarak görev almaktadır. 210'un üzerinde eseri bulunan Prof. Dr. Bayram Gündüz, evli ve üç çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Arapça bilmektedir.