Malatya'da Provokasyona Karşı Devlete Minnettarlık: Fitne Ehline Karşı Birlik Olalım!

Malatya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Kayseri'de 30 Haziran gecesi başlayıp ertesi güne kadar devam eden olayları kınayarak, bu olayların bir provokasyon olduğunu savundu. Platform, sağduyulu Kayseri halkına, millete ve olayları durduran devlete minnettarlığını ifade etti.

Malatya'da Provokasyona Karşı Devlete Minnettarlık: Fitne Ehline Karşı Birlik Olalım!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Kayseri'de 30 Haziran gecesi başlayıp ertesi güne kadar devam eden olaylarla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Platform, olayların bir provokasyon olduğunu ve bu tür provokasyonlara karşı uyanık olunması gerektiğini vurguladı. Açıklamada ayrıca, milliyetçilik ve yabancı düşmanlığı gibi tehlikeli akımlara karşı uyarıda bulunularak birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Malatya'da Provokasyona Karşı Devlete Minnettarlık: Fitne Ehline Karşı Birlik Olalım!

Platform adına yapılan açıklamada; “Kayseri’de 30 Haziran gecesi başlayıp ertesi güne kadar devam eden olayların tam olarak provokasyon olduğu kanaatimizi paylaşarak; öncelikle oyunlara gelmeyen sağduyulu Kayseri Halkına, milletimize ve oyunu bozan devletimize minnettarız. Kayseri’nin bazı mahallelerinde bulunan Suriyelilerin işyerlerine, evlerine ve araçlarına saldırıldığı, araçlarının da ateşe verildiği olaylarda kamyon kamyon adam taşıyan şahsın tacizden, birçok kişinin farklı suçlardan sabıkalı kriminal tipler olması ve onlarca polisimizin hedefe konulmuş olmasını şer odaklarının bir oyunu olarak görüyoruz. Saldırganların sosyal medya mecralarında sahte hesaplar üzerinden organize olarak attıkları yüz binlerce mesajla büyük bir infial oluşturmaya çalıştıkları da aşikardır. Ülkemizde marjinal legal-illegal yapıların kışkırtmaları dün olduğu gibi maalesef bugün de devam etmektedir.

Malatya'da Provokasyona Karşı Devlete Minnettarlık: Fitne Ehline Karşı Birlik Olalım!

Açıklamada; “Malatya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak küresel, bölgesel, ulusal ve yerel olarak vuku bulan gelişmelere duyarsız kalmamak adına insani, İslami sorumluluğumuzun gereği olarak duruşumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Milletimizin merhametinden aldığı ilhamla her zaman mağduru, mazlumu himaye eden devletimiz kim olursa olsun alçaklığa tevessül edene de, alçaklığı bahane ederek vandallık peşinde olan kriminal çukurlara da, yine aynı küresel güçlerden beslenip bayrağımızı yakan-yaktıran şerefsiz taşeronlara da gereken dersi verecek güçtedir. Yeter ki kendini güvenliğin,yargının, kısacası devletin yerine koyan beslemelerin oyununa gelmeden fitne ehline prim vermeyelim. Başta Avrupa olmak üzere artan milliyetçilik, yabancı düşmanlığı, ötekileştirme ve dar kafalılığın ülkemizde de politik malzeme olarak servis edilmesinden kaynaklı huzursuzluk, güvensizlik ve kaosa yol açanları şiddetle kınıyoruz. Yabancı düşmanlığı ve ırkçılık ateşini tutuşturanlar ortak kader, ortak kültür, ortak inanç ve ortak duyguları zayıflatarak birlik ve kardeşliğimizi zedelemek istiyorlar; Bu oyuna gelmemeliyiz. İnsanlık-Din-Ümmet-Millet-Vatan-Bayrak kavramlarını ticaret ve kirli oyunlarına alet edenlere karşı fıtratında İnsanlık, Ümmet Bilinci, İnanç, Hak-Hukuk derdi, Millet-Vatan-Bayrak aşkı olan samimi kardeşlerimizin gaflete düşmemelerini ve fitne ile mücadele etmelerini bekliyoruz. Kayseri’de fitili tutuşturulan provokasyonun Suriye'nin Kuzeyine yansıtılmasının aynı güçlerden kaynaklı olduğu bilinciyle; çok tehlikeli ve düşündürücü olaylara karşı iktidarı ve muhalefetiyle tüm siyasileri, farklı düşüncedeki tüm sivil toplum kuruluşlarını, basın-yayın ekiplerini ve hangi etnik kökenden gelirse gelsin halkımızı daha da duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Malatya'da Provokasyona Karşı Devlete Minnettarlık: Fitne Ehline Karşı Birlik Olalım!