Malatya'da patlatmak için dinamit döşerken, binayı boşalttılar

6 Şubat depremlerinden etkilenen illerden olan Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'nde Asur Sitesi'ndeki vatandaşlar, yıkımı gerçekleştirecek olan firma tarafından site içerisinde ve etrafındaki bazı malzemelerin yağmalandığını iddia ederek yetkililerden yardım istedi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya'da patlatmak için dinamit döşerken, binayı boşalttılar

6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından Malatya'da birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Malatya’da bir yandan yıkımlar devam ederken bir yandan da yeniden inşa süreci devam ediyor. Yeşilyurt ilçesinde 2 bloktan oluşan Asur sitesi, yaşanan depremlerden sonra bir bloğu yıkılmış, diğer bloğu ise ağır hasar almıştı. Patlayıcı ile yıkılması beklenen sitenin yıkımı gerçekleştirilmeden önce parke taşları, demirler, giriş kapısı, sahalar ve çevresinde yer alan birçok malzemenin yağmalandığı iddia ediliyor. 

Bostanbaşı’ndaki vatandaşlar ne yapsın?

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi’nde Asur Sitesi’nde oturan site sakinleri, “Bostanbaşı Asur Sitesi, Patlatıcı firma tarafından yağmalanmaması için tüm yetkili kurumlara müracaat edilmesine rağmen yağmalanmasına engel olunamamıştır. Sitenin etrafındaki tüm malzemeler parke taşlarına varana kadar firma tarafından yağmalanmıştır. Yerinde dönüşüm için onay alınan sitenin tekrar kullanılacak olan tüm malzemelerin yağmalanması ve maddi zayiatın 2, 2.5 milyon civarında’ olduğunu söylediler.