Malatya'da öğrencilerin çilesi bitmiyor! Saatlerce bekliyorlar

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler, araç sayısının yetersiz ve dolu olmasından şikayetçi. Okula gidiş ve dönüş zamanlarında  saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını dile getiren öğrenciler, defalarca MOTAŞ'a başvurduklarını ancak soruna çözüm bulunmadığı gibi yetkililerin kendilerini ciddiye almadığı iddiasında bulunuyorlar. 

Malatya'da öğrencilerin çilesi bitmiyor! Saatlerce bekliyorlar

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2018 yılında Malatya’nınikincisi üniversitesi olarak kuruldu. Eskimalatya Hasırcılar bölgesinde bulunan kampüs alanı kent merkezine 14 km. uzaklıkta bulunuyor. Toplam 8 bin 716 öğrencinin eğitim gördüğü üniversitedeki öğrenciler, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin bulunduğu kampüs alanına sadece bir aracın çalıştığını, aracın kalkış saati belli olmadığını, aracın ne zaman dolarsa o zaman hareket ettiğini iddia ettiler. Saatlerin belirsiz olmasından dolayı ders saatlerini kaçırdıklarını, defalarca söylemelerine rağmen soruna çözüm bulunmadığını dile getirdiler.

Şikâyetlerimize rağmen dikkate alınmıyoruz

Turgut Özal Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler gazetemize konuştular. Öğrenciler, otobüs seferlerin geç yapıldığını, bazı zamanlar kalabalıktan binemediklerini ve yetkililerin şikâyetlere rağmen hiçbir şey yapmadığını belirterek, “Otobüs durakların da çok fazla bekliyoruz otobüs seferleri çok yok. Sürekli çok doluyor. Bazen binemediğimiz oluyor. Sürekli uyarmamıza rağmen dikkate alınmıyor. Kışın soğukta bile çok bekliyoruz bazı duraklarda kalabalıktan alamıyor. Dört yıldır şikâyetlerimize rağmen dikkate alınmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Otobüse binmek için mücadele veriyoruz

Başka bir öğrenci ise okul çıkışlarında özellikle sorun yaşadıklarını, öğrenciler için bozuk otobüsler gönderdiklerini belirtti. Otobüse binmek için mücadele verdiklerini vurgulayan öğrenci, şunları söyledi: “Okul çıkış aşırı sorun yaşıyoruz otobüs konusunda. Seferler az ve doluluk oranı çok. Genelde ayakta gidip geriliyoruz. Geçen hafta bozuk otobüsler yüzünden çok bekledik. Otobüse binmek için mücadele veriyoruz bir sonraki sefere kalmamak için.  Sefer sayısı az. 1, 2 saat bekliyoruz. 4 yıldır okuldayız henüz otobüs seferleri değişiklik yok, ek seferler yapılmıyor. Uyarı ve şikâyetlerimiz oldu ama kimse dikkate alıp herhangi bir değişiklik yapmıyor. Otobüste oturmayı bırakın ayakta zor duruyoruz bazen tutunacak yer bulamıyoruz doluluktan. Otobüs seferleri çok az zaten gelen de her zaman yeterli olmuyor bazen diğer otobüsü beklemek zorunda kalıyoruz ve günümüz heba oluyor otobüs sorunu bir türlü çözülmüyor.”