Malatya'da O Mahallenin Nüfusu Arttı! Alt Yapı Çalışmaları Hızlandı...

MASKİ Genel Müdürlüğü, Akçadağ İlçesi Develi Mahallesi'nde 1.000 metrelik kanalizasyon hattı inşa etti. Deprem sonrası nüfusu artan mahallede, toplam 3.800 metre uzunluğunda kanalizasyon altyapısının hizmete girmesi hedefleniyor.

Malatya'da O Mahallenin Nüfusu Arttı! Alt Yapı Çalışmaları Hızlandı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akçadağ İlçesi Develi Mahallesi’nde önemli bir altyapı projesine imza attı. Bölgedeki kanalizasyon altyapısını güçlendirmek amacıyla 1.000 metrelik kanalizasyon hattı tamamlandı. Toplamda 3.800 metre uzunluğunda planlanan bu altyapı çalışması, mahalle sakinlerinin artan ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

Deprem sonrası Develi Mahallesi’nde nüfusun artış gösterdiğini belirten Develi Mahalle Muhtarı Hanifi Özer, “Depremin ardından vatandaşlarımız köyümüze geri döndü ve mahallemizin nüfusu 1.500’ü geçti. Konut sayısı ise 650’ye ulaştı. Yeni inşa edilen deprem konutlarıyla birlikte altyapı ihtiyacı daha da arttı. MASKİ’nin yürüttüğü bu çalışmalar sayesinde su şebekesi ve kanalizasyon altyapımız yenileniyor. Bu önemli yatırım için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Develi Mahallesi’ndeki bu altyapı yatırımı, mahallede yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmeyi ve artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki altyapı, tüm mahalleye hizmet verecek şekilde yenilenmiş olacak.