Malatya'da o mahallenin kat sayısı düşürüldü

Malatya Büyükşehir Belediyesinin 2024 yılını ilk Meclis toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri arasında bulunan Malatya'da bir mahallede yapı kat sayısının düşürülmesine dair teklif kabul edildi. 

Malatya'da o mahallenin kat sayısı düşürüldü

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı ocak ayı ilk meclis toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Büyükşehir Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan toplantıda gündem maddeleri arasında bulunan Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi Yeşiltepe Mahallesinde mevcut yapı stoğu göz önünde bulundurularak plan bütününde 5 kat üzeri olan alanların 5 kata düşürülmesi kararlaştırıldı.

Yeşilyurt İlçesi Yeşiltepe Mahallesi kat sayısını düzenleyen madde: 

“Talep dosyası İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nın 24.01.2023 tarih ve 124166 sayılı yazısı ile Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulmuş, Belediye Meclisince incelenmek üzere komisyonumuza havale edilmiştir. Dosya içeriğinde yapılan incelemelerde; Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi Yeşiltepe Mahallesi 22. Etap1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'na yönelik askı süresince yapılan itirazlar: Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin 06.01.2023 tarih ve 43 sayılı kararı ile değerlendirilmiştir. Yeşilyurt Belediye Meclis kararının, planlama kriterleri, şehircilik ilkeleri ve üst ölçek plan kararlarına uygun olduğu değerlendirildiğinden, itiraz değerlendirme ve değişikliklerin ilçe belediyesinden geçtiği şekliyle kabulü, mevcut yapı stoğu göz önünde bulundurularak plan bütününde 5 kat üzeri olan alanların 5 kata düşürülmesi ve Emsal:1.50 den büyük olan alanların Emsal: 1.50 olarak düzenlenmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.”