Malatya'da o mahallenin imarı yeniden değiştirildi

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı III. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Vahap Erdem Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararla Yeşilyurt ilçesi Kaynarca mahallesinin imar planında değişikliğe gidildi.

Malatya'da o mahallenin imarı yeniden değiştirildi

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı III. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Vahap Erdem Başkanlığı’nda Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemde yer alan madde kapsamında; 11.10.2023 tarih ve 235 sayılı kararı ile yapılan imar planı değişikliğinde değiştirilmeyen Emsal:1.75 oranının,  Emsal: 1.50 olarak düzenlenmesini ön gören madde kabul edildi.

Yeşilyurt ilçesi Kaynarca Mahallesi ilgili madde

Malatya İli, Yeşilyurt ilçesi Kaynarca Mahallesi 20. Etap1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'na yönelik askı süresince yapılan itirazlar: Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin 06.01.2023 tarih ve 41 sayılı kararı ile değerlendirilmiş olup Yeşilyurt Belediye Meclis kararının, planlama kriterleri, şehircilik ilkeleri ve üst ölçek plan kararlarına uygun olduğu değerlendirildiğinden, itiraz değerlendirme ve değişikliklerin ilçe belediyesinden geçtiği şekliyle kabulü ve plan bütününde maksimum kat yüksekliğinin 5 kat olarak düzenlenmesi Meclisimizin 11.10.2023 tarih ve 235 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Bahse konu kararda; Emsal: 1.75 olan alanların Emsal: 1.50 olarak düzenlenmesi ifadesi sehven yazılmamış olup kararın "Yeşilyurt Belediye Meclis kararının, planlama kriterleri, şehircilik ilkeleri ve üst ölçek plan kararlarına uygun olduğu değerlendirildiğinden, itiraz değerlendirme ve değişikliklerin ilçe belediyesinden geçtiği şekliyle kabulü, plan bütününde maksimum kat yüksekliğinin 5 kat olarak düzenlenmesi ve Emsal: 1.75 olan alanların Emsal: 1.50 olarak düzenlenmesini komisyonumuzca arz ve teklif ediyoruz.