Malatya'da o kurum çalışanlarına tazminat ödenecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısının ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü personellerine Sosyal Denge Tazminatı Ödenmesi amacıyla toplu sözleşme imzalanmasına dair madde oy birliğiyle kabul edildi.

Malatya'da o kurum çalışanlarına tazminat ödenecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısının  ikinci birleşimi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığında Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.Gündem maddeleri arasında yer alan Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü personellerine Sosyal Denge Tazminatı Ödenmesi amacıyla toplu sözleşme imzalanması için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e yetki verilmesine dair madde oy birliğiyle kabul edildi.Malatya'da o kurum çalışanlarına tazminat ödenecek

MASKİ Personeline Sosyal Denge Tazminatı ödenmesini içeren madde:

"Başkanlık Makamına

Belediyemiz ve bağlı idare olan Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personellere, (Sözleşmeli personel dahil) ödenmekte olan Sosyal Denge Tazminatı süresi 31.03.2024 tarihinde sona ermiştir. 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunun 32. Maddesi gereğince, genel toplu sözleşme sürecinin tamamlanmasını izleyen 3 ay içerisinde yetkili sendika ile sözleşme yapılması gerekmektedir.

Bu nedenle 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 32. Maddesi gereğince, 01.04.2024 tarihinde başlayıp ve ilk Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde sona ermek üzere Belediyemizde ve bağlı idare olan Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personeller ve sözleşmeli personellere Sosyal Denge Tazminatı ödemesi için yetkili sendika ile Belediyemiz arasında yapılacak olan sözleşmede Belediyemizi temsilen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami ER'e yetki verilmesi hususunun görüşülmesi için teklifimizin Belediye Meclisine havalesini arz ederim."